Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Textiel

Tja, wat kan ik zeggen? Het is niet dat we nog geen tweedehands kleding in de kleerkast van onze dochter hebben hangen. Maar dit jurkje vond ik toch te mooi om te laten hangen, eigenlijk. Tegenwoordig kan ik ook niet meer zomaar iets kopen, want met wat pech wordt het afgekeurd en dus nooit gedragen door onze kleuter. Maar van dit jurkje was ze wel meteen fan, dus mocht het mee naar huis! Je ziet het hierboven op de hoofdafbeelding pronken, trouwens.

Jurkje Bel&Bo: 3 €

Strandspeelgoed

Toen we er een tijdje geleden waren, verbaasde ik me hoeveel opblaasspeelgoed er tentoongesteld lag in de kringwinkel. Ook nu nog, aan het eind van de zomer was het aanbod ruim. Luchtmatrassen hebben we niet echt meer nodig, maar deze zwembandjes namen we mee voor 0,20 €.

Voor onze mini-vakantie aan zee kochten we nog wat extra strandspeeltjes, waaronder een grotere schep om wat efficiënter putten te kunnen graven. Goedgekeurd door de papa!

Gietertje: 0,20 €; grote schep: 0,10 €; zand/watermolen: 1 €

Spelletjes

Nog een afdeling waar je mij altijd zal zien voorbij komen: het speelgoed, en meerbepaald de gezelschapsspelletjes. Ella komt nu op een leeftijd dat ze af en toe een eenvoudig spelletje aankan. En dat vind ik zelf eigenlijk echt leuk – ik doe dat liever dan meegaan in het zoveelste rollenspel, bijvoorbeeld. Het kikkerspel dat je hierboven ziet moest dus mee. Ik plande het eigenlijk te bewaren voor de feestdagen, maar helaas: ze ontdekte de doos al. En eigenlijk was dat geen straf, want we hebben ons er kostelijk mee geamuseerd tijdens de vakantie. Nostalgie: wij hadden als kind hetzelfde spel, maar dan met krokodillen.

Kikkerspel: 1 €

We misten nog enkele heel eenvoudige puzzels in onze kast, en kijk! Deze doos bouwt het puzzelen een beetje op. Die met zes stukken ging als vanzelf, bij die met zestien moet ik nog een beetje helpen.
Omdat Ella af en toe op de iPad een spelletje memory doet, leek me het ook tof om dit in het echt te kopen. Maar dat blijkt toch nog te moeilijk. En blunder: bij het opruimen van de spelletjeskast ontdekte ik dat we al een memory hebben. Stom!

Puzzel: 0,50€

Memoryspel: 0,50€

Boeken

Telkens we in de kringloop komen, kan ik het niet laten om even – of ja, heel lang – tussen de kinderboekjes te snuisteren. Nét toen ik het boekje van Winnie The Pooh had teruggelegd en me omdraaide, dartelde Ella achter me aan met hetzelfde boekje in haar hand. Die ging dus toch mee ;-). Het prentenboekje Dag Boek vond ik zelf wel een mooie, met herkenbare plaatjes van bijvoorbeeld in de klas.

Boekjes: 0,10 € per stuk

Knutselspullen

Eind augustus lag de kringwinkel werkelijk VOL met schoolgerief. De moeite om een kijkje te nemen, alvorens het zoveelste nieuwe pak kleurpotloden in je winkelkar te gooien. Uit het ruime aanbod viste ik een kleurplaat op rol en een kinderschaar. Ik twijfelde al lang om zo’n “veilige” peuterschaar te kopen om Ella eens te laten kennismaken met knippen. Achteraf bekeken ben ik blij dat ik ze niet nieuw kocht, want wat een ondingen zijn dit, zeg. De plastic schaar knipt niet door papier. Enkel een beetje door karton. Maar ik kan me voorstellen dat je, als je nog niet de juiste kniptechniek beet hebt, hier alleen maar enorm gefrustreerd van wordt. Ik raad ze dus niet aan ;-). De kleurprenten waren dan weer wél een hit!

Kleurplaat op rol: 0,50 €

Kinderschaar om te leren knippen: 0,50 €.

Totaalprijs:

Het valt weer op dat ik tegenwoordig alleen nog maar voor mijn kind shop, haha. Het totale prijskaartje van deze winkeltrip? 7,70 €!

Koopje, toch? Er zijn zoveel schatten te vinden!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.