Zojuist was ik aan het videobellen met mijn moeder – eeuwen geleden, leek het wel! Het gesprek kwam op dagboekjes, dat we zoveel zijn vergeten van hoe het was, toen wij kinderen waren. Niet de grote lijnen van onze jeugd, maar dagdagelijkse dingetjes. Ik zei dat ik daarom ook blij ben met mijn blog, zo heb ik altijd een soort dagboek om terug te lezen. Superleuk vind ik dat. Maar dan moet ik natuurlijk wel regelmatig een update plaatsen. Bij deze dus een random blik op een random week in november.

Maandag

De eerste schooldag na de herfstvakantie en ik ben eigenlijk wel blij dat we terug in de normale routine kunnen komen. Ik zie mijn meisje doodgraag, alleen is een driejarige entertainen terwijl je allebei verkouden bent, niet zo makkelijk. Ik heb met haar niet de vakantie kunnen beleven die ik voor ogen had – we moesten al onze geplande uitjes afzeggen, en dat was wel teleurstellend. Maar goed, een nieuwe week dus!

Het is altijd wat lastig om na een langere thuisperiode weer de overstap naar school te maken, maar omdat er een themaweek op de planning staat, is Ella wat makkelijker te motiveren. Ze gaan over de kleuren leren: elke dag mogen ze zich aankleden in een ander kleurtje, Ên een object in die kleur meenemen om over te vertellen. Moeder kan zich dus ook helemaal uitleven door outfits bij elkaar te zoeken, haha. Vandaag is blauw, dat is alvast gemakkelijk. Ze neemt een blauwe knuffel mee en is heel enthousiast.

Nadat een lange schoolpoortbabbel met een andere mama, geniet ik van de wandeling onder een herfstzonnetje en kom supermooie paddenstoelen tegen. Heerlijke maandagochtend!

Dinsdag

Oef, ik voel me niet zo lekker. Mijn verkoudheid begint me de adem te benemen, en Jense brengt Ella naar school. Dat is een primeur! Ik geniet altijd wel van die uitjes, het geeft me een doel om eens buiten te komen, maar vandaag voel ik dat het gewoon niet lukt. Gelukkig maakt Ella er geen probleem van – dat is al anders geweest – en gaat alles vlot. Vandaag mocht ze zich helemaal in gele kleding hullen, dat was ook een makkie voor ons! Het is, samen met roze, haar lievelingskleur ;-). Voorwerp van de dag: een geel graafwagentje.

Ik zet een blog online die ik al eerder had voorbereid, over webshops die verpakkingsvrije boodschappen aan huis bezorgen.

Woensdag

Ook op woensdag vertrekken vader en dochter – in rode kleding en met knuffelkrab in de hand dit keer – naar de schoolpoort. Zo kan ik nog wat rusten voor een middagje kleuterentertainen. Ik ga haar ’s middags wel mee ophalen: mijn coronatest was gelukkig negatief. Het rusten is niet helemaal gelukt, want er ligt altijd wel wat blogwerk op me te wachten. Ik beantwoord dus nog wat mails.

Manlief werkt op kantoor in de namiddag, en hij komt pas thuis om 20:00 uur. Ik. Ben. Kapot. Gelukkig start er een verlengd weekend waarbij hij twee dagen vrij heeft!

Helemaal in ‘t rood!

Donderdag

De zon schijnt en Ella wil graag gaan wandelen. Helaas ben ik inmiddels zo verkouden dat ik daar echt geen energie voor heb. Papa neemt haar dus mee naar een park en ik kan een paar uur echt uitrusten. Al was ik liever meegegaan… Ik maak gebruik van de gelegenheid om een samenwerking voor Instagram online te zetten en te rapporteren. Weer een vinkje op mijn to-do-lijstje!

Vrijdag

Ik voel me nog steeds brak dus een afspraak met familie wordt afgezegd, en we worden allemaal kregelig binnen. Ella zeurt non stop over tractorkoekjes (die kreeg ik ooit voor een review en ze is er helemaal weg van). Manlief stelt dus aan zijn dochter voor om samen naar de winkel en een naburig provinciaal domein te gaan, en dat moet hij geen twee keer vragen. Ze stuitert nog net niet de deur uit en ik zie hen pas terug bij het avondeten. Frietjes van de frituur!

Zaterdag

Ella gaat met papa naar de winkel en ze brengen pistoletjes mee. We kijken samen naar de intocht van Sinterklaas en rommelen wat in huis. De juffen van Ella zetten opeens ongeveer driehonderd fotoalbums op Gimme (een besloten app om te communiceren met ouders). Zo leuk om een kijkje te hebben op wat ze allemaal op school hebben gedaan de afgelopen weken! Ik ben een tijdje zoet met het opslaan van alle foto’s waar Ella op staat en krijg nu ook verzoekjes van haar. Dat vriendje moet je ook bewaren mama, en dat vriendje ook! Ik zal maar al investeren in extra telefoongeheugen zeker? 😉

Gele dag!

Zondag

Normaal gezien zaten we vandaag gezellig te brunchen bij mijn zus, maar helaas worden ook die plannen afgezegd. Zucht, we hebben elkaar al zooo lang niet gezien!

Na een ochtendje meespelen voel ik me weer helemaal op. Gelukkig stelt J voor om Ella na haar dutje mee te nemen naar zijn vader. Ik kan dus weer even bijrusten en me opladen voor een nieuwe schoolweek halen en brengen! Ella gaat na het avondeten nog in bad en als ze in bed ligt kijk ik met mijn man de laatste aflevering van de VRT-serie Onder Vuur. Het was precies eeuwen geleden dat we elkaar nog eens hadden gezien, want de afgelopen dagen kroop ik altijd al samen met onze dochter in bed. Zo moe! Mijn verkoudheid is intussen nog geen greintje beter, hopelijk komt er snel wat schot in de zaak.

Hoe was jouw week?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

    1. Ja, zo’n verkoudheid kan ik er dan echt niet bij hebben inderdaad, bij die gebroken nachten enzo. Het was in elk geval heel leuk om de papa-dochterband weer wat te zien groeien ja 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.