Het is all over the media de laatste tijd: de Nederlandse verpakkingsvrije webshop Pieter Pot is gestart met leveren in België. Superleuk nieuws. Maar wist je dat er nog gelijkaardige initiatieven zijn, die misschien nog minder bekend waren? Ze leveren meestal in een kleiner gebied, maar als je toevallig in de buurt woont is een lokale ondernemer steunen natuurlijk nog mooier. Ik zet de mogelijkheden om verpakkingsvrije boodschappen thuisbezorgd te krijgen op een rij.

Normal

Arne, een student toegepaste Informatica richtte in 2020 Normal op. Je koopt voeding in statiegeldpotten die bij je thuis worden geleverd met een elektrische deelauto. Bij een volgende bestelling geef je de lege bokalen weer mee. Bij Normal bestel je kruidenierswaren in eenheden van 50 gram. Het assortiment wordt binnenkort nog aangevuld.

Leveringsgebied: verschillende gemeenten in een ruime straal rond Lebbeke. Je kan het op de website checken.

Bjulk

Twee keer per week vind je Bjulk op de markten in Berchem, waar je kan kiezen uit een op voorhand verpakt assortiment. Maar ook via de website bestellen en laten leveren is mogelijk. Ook Bjulk werkt namelijk met een statiegeldsysteem en levert gratis per fiets in een beperkte zone in Antwerpen.

Leveringsgebied: Berchem, Groen Kwartier, Haringrode en Zurenborg.

Ohne

Als je thuis bent in de zero waste wereld, zal Ohne je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. De verpakkingsvrije winkel van Gent is intussen ook gestart met leveringen in een beperkt gebied. Fietskoerier Cargovelo brengt de gevulde statiegeldbokalen naar je thuis. De lege geef je de volgende keer weer mee.

Leveringsgebied: Gent, Sint-Amandsberg, Ledeberg, Gentbrugge, Mariakerke & Wondelgem.

Pieter Pot

Pieter Pot heeft geen fysieke winkel, maar draait volledig op online verpakkingsvrije boodschappen die worden thuisbezorgd. Het assortiment is al heel uitgebreid, en ook de klantenlijst groeit aan. Pieter Pot werkt met een wachtlijst van een achttal weken. Na Nederland gingen ze recent ook in Vlaanderen aan de slag.

Leveringsgebied: Nederland (uitgezonderd Kaag en Waddeneilanden), Vlaanderen en Brussel, uitgezonderd regio Voeren.

Verpakkingsvrije boodschappen aan huis geleverd, zou jij het eens willen testen? Of heb je al ervaring? Ik hoor het graag want ben zelf heel benieuwd! Ook aanvullingen van dit lijstje zijn welkom.

Pin dit lijstje met verpakkingsvrije boodschappen thuisgeleverd voor later:

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Ik vroeg me toen ik die reclame van Pieter Pot zag passeren al af hoe je verpakkingsvrij aan huis kan laten leveren want ja ze moeten die dingen toch in iets verpakken. Maar natuurlijk, glazen potten met statiegeld! Supertof wel.
    Er is al een wachtlijst bij Pieter Pot, zag ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.