Het wordt al een beetje traditie hier op de blog, om een verslagje te delen van het sinterklaasfeest. Ook dit jaar kozen we voor tweedehands cadeautjes, al gaven we nu iets meer uit dan bij de vorige editie van tweedehands sinterklaas cadeautjes. Benieuwd? Kijk even mee!

K3 jurkje

Helaas voor moeder – want ik hoopte zo dat Ella ook fan zou worden van de Samson-liedjes uit mijn jeugd – ontpopte er zich dit jaar een ware K3-fan in ons huis. Onze dochter doet niets liever dan meezingen en -dansen uit volle borst, en geeft voor ons zelfs shows om u tegen te zeggen. De gekste dingen passeren dan als microfoon: van injectiespuit uit haar doktersset tot verse peer. Wat dat betreft mag ze haar fantasie nog wat verder gebruiken, maar ik zocht voor haar wel een jurkje uit met de iconische regenboog. Ik betaalde er via 2dehands.be inclusief verzending 6,70 € voor. Dikke hit! En nee, het is niet die nieuwe blauwe maar dat trekken wij ons echt niet aan. En aan haar reactie te zien, onze kleuter ook niet voorlopig.
En ik? Ik ken intussen ook alle liedjes uit mijn hoofd.

Barbie

barbie

Via het werk van mijn man kwam er enkele weken geleden een eerste barbiepop ons huis binnen. De blonde dame kwam compleet met een arsenaal aan roze glitterjurkjes. Toen ik op Vinted op deze stoere pop stuitte, heb ik niet getwijfeld om de collectie alvast uit te breiden met wat diversiteit.

Prijs: 7,94 € inclusief verzending.

Blokfluit

blokfluit

Een tijdje terug kwam Ella uit school met de boodschap: ik wil een blokfluit vragen aan Sinterklaas. Dat is het enige waar ze eigenlijk zelf spontaan om gevraagd heeft, dus ik heb besloten om de blokfluit die we al jaren stiekem in de kast verstoppen nu maar eens toe te voegen aan haar setje houten muziekinstrumenten. Ook al gaan we daar waarschijnlijk als ouders horendol van worden, haha. Het volledige setje kocht ik jaren geleden bij een garagevoorkoop voor in totaal 5 euro (xylofoon, tamboerijn, castagnetten en de blokfluit dus). Ik beschouw dit dus als een gratis cadeautje uit de kast.

Boek: Wilma Wonder

Wilma Wonder boek

Vanaf dat het nieuwe prentenboek van Hanne Luyten en Noëmie Willemen uitkwam, wist ik dat dit in onze boekenkast moest belanden. We zijn al van bij de start fan van Het huis met de gele deur, dus ik vermoedde al dat de opvolger niet zou teleurstellen. Het boek zit vol diversiteit en geeft de boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn (benieuwd? Linkje naar Wilma Wonder.) Zo mooi getekend, trouwens! Ik zal het binnenkort wat meer in detail laten zien.

Prijs: 19,95 €.

Setjes Duplo

En tenslotte, iets wat eigenlijk niet meer op de planning stond: Duplo! Vorig weekend zag ik op de tweedehands app die ik volg een aanbod Duplo verschijnen uit ons eigen dorp. Een hele hoop was het, en ik herkende aan de minifigs dat het wel moest gaan om redelijk recente blokken. Er zaten verschillende popjes bij, een hele hoop diertjes en voertuigen én een treinspoor. Ik heb impulsief een bod gedaan van veertig euro en dat werd aanvaard. We kregen er zelfs nog twee bouwplaten bovenop. Ik heb me beziggehouden met het uitzoeken van alle setjes en ontdekte wel twaalf verschillende Duplo sets plus nog een hoopje losse blokken. Voor Sinterklaas hebben we drie sets uitgestald, goed voor uitgerekend nog geen 3 euro per set. De rest gaan we nog even bewaren voor kerst, nieuwjaar en wie weet wat nog meer.

Tweedehands Sinterklaas: wat gaven we uit?

Totaalprijs van de tweedehands spullen: 23,64 €
Totaalprijs met nieuw boek erbij: 43,59 €.
Wel duidelijk meer dan de 6 euro van vorig jaar… Ik heb me iets meer laten gaan, geef ik toe.

Op het boek na is alles wat sint en piet hebben gebracht dit jaar weer tweedehands. We gaven wel meer geld uit, maar ik ben er zeker van dat de stuks die we kochten voor jaren speelplezier gaan zorgen. En dingen zoals Duplo of Barbie’s zijn achteraf ook weer goed verkoopbaar, dus de investering haal ik er deels weer uit.

Nu ben ik zelf ook heel benieuwd: wat is jouw cadeaubudget?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Wij hebben niet echt een budget voor Sinterklaas. We zorgen er wel steeds voor dat ze nuttige cadeautjes krijgt van de Goedheiligman. Zo bracht ‘hij’ dit jaar gezelschapsspelletjes, stiften en pennen en een houten poppenhuis. Speeltjes waar de dochter dus nog enkele jaren met kan spelen en waar wij zelf ook wel plezier kunnen aan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.