Eind januari 2022 en ja, ik moet nog beginnen aan het overzicht van mijn blogjaar, haha. Ik was het (alweer) niet echt van plan, maar zag bij enkele andere bloggers toch wat cijfertjes verschijnen en zelf vind ik dat altijd zo leuk om te lezen. Dus ben ik ook eens in mijn eigen statistieken gedoken. Benieuwd?

Mijn blogjaar in cijfers

 • Aantal artikelen geplaatst: 83
 • Totaal aantal woorden: 63500
 • Aantal woorden per artikel: 765
 • Unieke bezoekers: 130.500, gemiddeld dus 10.875 per maand
 • Paginaweergaven: 196.800, gemiddeld dus 16.400 per maand

Ik vind het zotjes dat mijn blog jaar na jaar blijft groeien. De groei was deze keer iets minder spectaculair dan vorig jaar, maar toch haalde ik 15 procent meer paginaweergaven en 23 procent meer unieke bezoekers dan in 2020. Tegelijkertijd heb ik minder artikels online gezet. Nog een cijfertje dat daalt, is het aantal reacties. Maar dat is niet verwonderlijk: een groot deel van de gesprekken met lezers is verplaatst naar social media. Bovendien heb ik zelf amper de tijd om veel blogs te volgen en er dan ook nog reacties te gaan typen. Vind ik wel jammer, maar het is voorlopig zo. Komt nog wel weer!

Hoe vinden jullie mijn website?

Het gros van de bezoekers die hier belanden komen binnen via zoekmachines zoals Google of Ecosia. Vorig jaar stond Facebook op de tweede plek, en Pinterest op de derde. Dit jaar heeft Pinterest Facebook van de tweede plek gestoten. Daarna komen de lezers die volgen via de WordPress app of Bloglovin’, en het lijstje afsluiten doet Instagram. Helemaal onderaan bungelt Twitter nog, en dat snap ik, vermits ik niet meer zo actief ben op dat kanaal.

Van waar komen de bezoekers?

De meeste onder jullie zijn afkomstig van Nederland, mijn buurland dus! Hoi! Ook Belgiƫ is goed vertegenwoordigd, en daarna volgen met een duidelijk minder aantal de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de rest van de wereld, haha. Ik denk dat daar waarschijnlijk wel wat mensen bij zullen zitten die niets begrijpen van wat hier allemaal geschreven staat, of zou iedereen die mijn blog op ƩƩn of andere manier vindt toch Nederlands spreken?

Vaakst gelezen nieuwe artikelen

Het lijstje met best gelezen artikelen aller tijden blijft redelijk constant, dus ik vind het altijd leuker om te kijken naar welke van de dit jaar verschenen posts het meest bekeken worden. De top vijf van 2021:

 1. Alternatieven voor bamboe kinderservies met melamine: bordjes en drinkbekers zonder plastic
  Het verbaast me niks dat dit artikel bovenaan prijkt, want het was natuurlijk ook hot news dat we onze kinderen mogelijks te eten gaven uit giftige bordjes. Mensen gingen massaal op zoek naar alternatieven!
 2. Adem jij vervuilde binnenlucht?
  Een samenwerking met Ikea waarbij ik een luchtreiniger mocht testen prijkt op plaats twee. Ik moet toegeven dat we de luchtreiniger intussen wat minder opzetten, maar het is nu dan ook geen allergieseizoen. Wel pas ik nog altijd alle tips om de binnenlucht in je huis gezond te houden, dagelijks toe!
 3. Wasbaar maandverband vergelijking: mijn favoriete merken
  Trots dat ik ben op het feit dat wasbaar maandverband het tot plaats drie heeft geschopt! De wereld is klaar voor wasbaar, dat is ook te merken aan het feit dat ook reguliere ondergoed- en fashionmerken op de kar van het menstruatieondergoed zijn gesprongen. Ik ben blij dat wasbaar steeds normaler wordt, al heb ik geen idee van de kwaliteit of opvangcapaciteit van de mainstream alternatieven. Ikzelf ben nog altijd een trouwe gebruiker van het eerlijk geproduceerde wasbaar maandverband in dit artikel, en kocht intussen een setje Imse Vimse bij!
 4. Duurzame cadeautips op een geboortekaartje plaatsen
  Ahhh, dit vond ik ook een leuke post om te schrijven. Hoe plaats je op je geboorteaankondiging dat je het liefst groene geschenkjes aan je baby geeft? Tweedehands spulletjes? Wasbare luiers? Je leest het hier!
 5. Zo veel bespaarden wij met een tweedehands baby uitzet
  En in dezelfde lijn, een artikel over onze tweedehands baby uitzet! We bespaarden superveel geld door zo wat alles tweedehands aan te kopen en dat zou ik direct opnieuw doen!

Zo, dat was het voor het blogoverzicht van dit jaar! Ik ben natuurlijk heel benieuwd: wat voor onderwerpen zie je hier graag verschijnen dit jaar? Laat je verzoekjes zeker weten!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.