Ongeveer drie vierde van Ella’s speelgoedkast is opgebouwd uit tweedehands spullen. Ik vind het zelf enorm tof om mooie vondsten te doen die tegelijk duurzaam én budgetvriendelijk zijn. Maar soms word ik zo enthousiast van een nieuw product, dat ik het toch een waardevolle aanvulling van de collectie vind. En al helemaal als nieuw gecombineerd kan worden met oud! Je begrijpt dat ik de Toy2 Track Connectors héél graag wilde uitproberen. Met deze kleine blokjes kan je namelijk je houten treinsporen combineren met Duplo bouwblokken. Kwestie van ons tweedehands speelgoed weer wat nieuw leven in te blazen! 

Wat zijn de Toy2 Track Connectors? 

Met de railverbinders van Toy2 kan je houten treinsporen van bijvoorbeeld Ikea of Brio verbinden met Duplo bouwblokken. Je bouwt een torentje van Duplo, plaatst bovenaan een railverbinder en sluit je spoorbaan daarop aan. Zo kan je treinsporen in de hoogte aanleggen en werken met superleuke niveauverschillen om je treintje op te laten rijden. Gemaakt in Denemarken!

Open end speelgoed 

Bij het spelen is het altijd fijn als de fantasie van kinderen geprikkeld wordt. Een simpel houten blokje kan in een rollenspel dienst doen als een eindeloze resem aan objecten, terwijl een perfect nagemaakte poppenpapfles nu eenmaal is wat ‘ie is. Duplosets en treinbanen zijn natuurlijk al iets meer gespecificeerd, maar toch kan je er hele werelden mee bouwen en er telkens iets nieuws van maken. En in combinatie met de Track Connectors zijn de mogelijkheden nog meer uitgebreid.

Onze ervaring met de Toy2 railverbinders 

Bij het openen van de doos en het zien van vele kleine blokjes in verschillende kleuren en vormen was ik eerst bang dat ik het bouwen toch te ingewikkeld ging vinden. Maar door het gewoon te proberen merkte ik al vlug dat het eigenlijk niet supermoeilijk was. Om echt gebruik te maken van alle connectors uit de doos, gaan we nog wat extra Duploblokken moeten verzamelen. We hebben bij onze laatste tweedehands vangst heel wat setjes gekocht, maar de simpele blokjes zijn hier toch wel in de minderheid. 

Een tijdje geleden dacht ik erover om al eens een knikkerbaan te kopen, maar nu we dit setje hebben ga ik daar nog wat mee wachten. De treintjes fungeren eigenlijk een beetje hetzelfde nu we ze vanop hoogte over hun sporen kunnen laten glijden. Ik vind het zo tof dat zo’n simpele aanvulling kan zorgen voor weer een hele hoop nieuw speelplezier. Het uitbreiden van speelgoed dat we al hebben, is duurzamer dan weer een nieuwe set. En het neemt minder plaats in, haha. 

Dit speelgoed claimt om niet alleen sporen en blokken, maar ook kinderen en volwassenen te verbinden, en dat bleek bij ons ook wel zo te zijn. Ella is zelf nog te klein om helemaal alleen een route met niveauverschillen te bouwen. Maar samen met ons lukte het wel. En manlief kon zich helemaal uitleven door het bouwen van een mooi parcours met bijbehorende dierentuin onder de sporen. Mijn eigen probeersel was veel eenvoudiger, maar daarom zorgde het niet voor minder speelplezier ;-). Na wat oefenen zullen we hier thuis vast net zo’n indrukwekkende bouwwerken kunnen maken als in onderstaand filmpje. En ook met ons kind zal dit speelgoed meegroeien, naarmate ze zelf meer bouwkundig inzicht krijgt. Wauw, zo tof! 

Je kan de Toy2 Track Connectors nu kopen bij verschillende verdelers in Nederland, zie hier het overzicht van verkooppunten.

Ik mocht een setje connectors uitproberen. Dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Als ze wat ouder is kun je de levensduur van de treinrails nog verlengen door een (of meer) elektrische treintje(s) erbij te kopen. Dat is hier echt een hit, ze spelen al jaren met de treinbaan en met elektrische treintjes is het voor de groteren ook nog steeds leuk. De treintjes van Brio en Ikea passen beide op deze houten rails.

  2. Dit ziet er echt geweldig uit. Wij hebben zelf een houten trein met rails van Hema. Is er iemand die een idee heeft of deze hier ook op passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.