Wij zijn thuis echte bingewatchers. Jezelf helemaal onderdompelen in een serie  en in een zwart gat vallen als je alle afleveringen achter de rug hebt: de komst van diverse streamingdiensten heeft dat proces nog veel makkelijker gemaakt. Ik vind het zelf altijd fijn om bij anderen inspiratie te vinden over een nieuwe serie om te volgen, dus ik zet graag mijn aanraders voor series op een rijtje. De onderstaande televisiereeksen kan je streamen via de diverse kanalen Netflix, Streamz, VrtNu, GoPlay. Heb jij nog tips?

De Kraak

kijktip Vlaamse serie

“Na twee jaar in de gevangenis moet professioneel oplichter Alidor Van Praet een manier vinden om zijn in beslag genomen illegale fortuin terug te verdienen. Wanneer hij de 20-jarige Jeremy Peeters zijn weg ziet hacken door een computerwedstrijd, beseft hij dat de tiener de sleutel is tot zijn succes.”

Wie mijn vorige tv-tips heeft gezien, weet dat ik fan ben van de meeste Vlaamse series. De eerste in dit lijstje (ze staan in een willekeurige volgorde), is dus De Kraak. Een fris scenario, waarbij er altijd weer iets onverwachts gebeurd. We hebben deze reeks in een paar avonden uitgekeken, erg van genoten! En het kleine zusje van Jeremy, die heeft mijn hart gestolen.

Gezien op: Streamz

Grond

Vlaamse series tips

“Twee drerries stampen een business uit de grond. Vlaamse topfictie door regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans.”

De Vlaamse reeks uit dit lijstje die ik misschien wel het allerleukste vond om naar te kijken, was Grond. Gewoon, omdat het eens iets hélemaal anders is dan wat we gewend zijn. Twee vrienden besluiten om Marokkaanse aarde te importeren naar Belgische kerkhoven, in plaats van overledenen in Marokko te gaan begraven. Het is een serie vol humor, emoties en absurde situaties en ik vond het gewoon geweldig. Echt spijt toen het seizoen afgelopen was.

Gezien op: GoPlay / Play4

Undercover (Seizoen 3)

“Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen.”

Moet ik Undercover nog introduceren? De succesvolle serie over een drugsbaron en een undercoveragent is populair in Vlaanderen en Nederland, en is inmiddels dus toe aan een derde seizoen. Het verhaal lijkt nu echt wel afgerond, al weet je natuurlijk nooit. Heerlijke ontspannende tv, aanrader!

Gezien op: Eén, VrtNu, Netflix

Onder Vuur

“‘Onder vuur’ is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.”

Leuke acteurs, fijne verhaallijn, wij hebben zeker ook graag gekeken naar Onder Vuur. Niet om van ondersteboven te zijn, maar gewoon een leuke serie.

Gezien op: Eén, VrtNu

Momenteel geen kijktip, maar een kijkdip hier, haha. Altijd dat zwarte gat als een serie uitgekeken is, herken je dat? Over luxeproblemen gesproken hé. Heb jij nog een tip voor mij?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.