Hoe het bij jou zit weet ik niet, maar ik heb het gevoel dat we na maanden en maanden grauw, grijs weer eindelijk weer zon te zien krijgen. En dat is overheerlijk! Stiekem fantaseer ik al van lange zomerdagen op de camping en een tripje naar zee of zwembad. Maar dat is jaren geleden, dus ga ik de komende maanden op mijn dooie gemak al eens wat vakantiespullen verzamelen. Ik zag dat er nu ook een filter voor duurzame producten is bij de Bijenkorf, en die test ik voor dit artikel uit! Kan ik alles vinden wat ik nodig heb voor een duurzaam dagje strand? 

Zonnebescherming

Met stip op één in mijn zoektocht: zonnebescherming. Het is ontzettend moeilijk om een duurzame, natuurlijke zonnecrème te vinden die vlot uitsmeert en geen al te felle witte waas achterlaat. Ik spotte bij de Bijenkorf de productlijn van Naïf, een Nederlands merk voor natuurlijke verzorging dat ontzettend populair is. Ik hoorde vorig jaar van hun vernieuwde zonnebrand goede dingen. Nog niet zelf getest dus, maar dat ben ik wel van plan. En dan hoop ik dat we er alledrie gebruik van kunnen maken, want dat scheelt weer ruimte in de bagage. De minerale zonnecrème van Naïf is in elk geval veilig voor kinderhuidjes en biedt een hoge bescherming, en dat is uiteindelijk het belangrijkste. 

Als we op vakantie gaan, neem ik ook altijd een hoofddeksel mee, om felle zonnestralen tijdens daguitstapjes te weren. Deze pet van biologisch katoen past prima in mijn duurzame koffer.

Hydraterende verzorging

Na zonnen komt… herbronnen! Als kind hielden mijn ouders mij tijdens de middaguren altijd verplicht in de schaduw. Ik was een beetje een zonneklopper en ben nu natuurlijk dankbaar dat ze toen in mijn plek hebben beslist dat dat niet gezond was. Trouwens, ook als je alleen van het zonnetje geniet tijdens de ochtend of in de latere namiddag, krijgt je huid het flink te verduren. Altijd goed hydrateren achteraf is dan het beste wat je kan doen. In mijn toiletzak voor op reis moet dus zeker een fijne, natuurlijke bodylotion en dito hydraterende gezichtsverzorging. Plus: lippenbalsem! Deze ultraverzorgende balsem van NCLA Beauty is helemaal natuurlijk en zit in een glazen potje, ook nog eens plasticvrij dus.

Gerecycleerd badpak

Dit jaar willen wij ons meisje heel graag eens laten kennismaken met een uitstapje naar het zwembad. Dat is ook voor ons jaren geleden, dus we hebben zelfs geen passende zwemkleding meer in ons bezit. Via de duurzaamheidsfilter kom ik diverse badpakken en bikini’s tegen die voor het merendeel uit gerecycleerd nylon bestaan, zoals deze van Seafolly. Blijft natuurlijk synthetisch, maar een biokatoenen badpak gaat hem toch niet worden, haha.

Strandtas 

In principe hebben we nog tassen genoeg om onze spullen in mee te nemen. En gebruiken wat je hebt, is natuurlijk het allerduurzaamst! Maar dit is een wensenlijstje, dus noteer ik maar meteen even voor mijn toekomstige zelf dat als ik ooit een nieuwe (strand)tas koop, het een rugzak moet worden. Sinds ik een kind heb, merk ik namelijk dat het prioritair is om ten allen tijde je handen vrij te hebben.

Om kleine spulletjes mee te nemen, trok het merk Wouf mijn aandacht. Ze maken voor hun tassen gebruik van gerecycleerde materialen zoals PET-flessen en gerecycleerd leer en bedrukken met milieuvriendelijke inkt. Alles wordt bovendien ethisch geproduceerd in Spanje. Een telefoontasje om aan te hangen lijkt me ideaal voor pootje baden in de zee. Waardevolle spullen laat je dan niet onbewaakt achter op het strand, én je hebt altijd je telefooncamera binnen handbereik. Klik!

Tenslotte nog een tip: voor het meenemen van natte zwemspullen in je tas, is een wetbag dé ultieme oplossing. De kleding blijft ademen maar is wel waterdicht verpakt. 

Badhanddoek 

Bekentenis: tot voor kort gebruikte ik nog steeds mijn strandlaken van Winnie The Pooh op vakantie. Nu ik moeder ben, heb ik mijn dochter plechtig beloofd dat zij zich vanaf nu na zwempartijtjes mag warm wrijven met poehbeer, en ga ik voor mezelf een meer volwassen exemplaar aanschaffen. Dat wordt er eentje in biologisch katoen, en de keuze is reuze! 

Niet hier opgelijst, maar hebben we al in huis: zonnebrillen, zwembandjes, jurkjes, korte broeken en slippers. En een herbruikbare drinkfles natuurlijk, voor afkoelende drankjes tussendoor. Ik kijk zooooo uit naar de zomer, jij ook?  

Foto’s behalve de kopafbeelding afkomstig van de Bijenkorf website.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.