Soms komt er een samenwerking voorbij die precies de stok achter de deur is die je nodig had. In dit geval: een aansporing om eindelijk werk te maken van het decoreren van de slaapkamer. We transformeerden de vooral functionele ruimte naar een gezellige, warme plek. En dat met enkele hele simpele ingrepen. Het ophangen van enkele posters, bijvoorbeeld. Ik laat je zien welke posters van Desenio wij uitkozen, en ik mag ook nog een kortingscode delen. 

Familiebed 

We hadden het nooit verwacht, maar intussen slapen we al bijna vier jaar samen met onze dochter in één bed. Wie hier al langer volgt, weet dat we die eerste maanden als ouders heel veel verschillende slaapopstellingen hebben uitgetest om onze kleine meid toch maar zelfstandig te leren slapen. Uiteindelijk waren we dat beu en kozen we voor de weg die ons allemaal het meeste slaap opleverde. Manlief bouwde ons bed om naar een groot grondbed, en sindsdien liggen we dus gezellig met zijn drietjes bij elkaar. En naast geslapen, wordt er vooral ook veel gesprongen en gekoprold op die gigantische binnenhuistrampoline ;-).

Eerst leek het een tijdelijke oplossing, maar nu we enkele jaren verder zijn, werd het toch tijd om de voorlopige opstelling een beetje gezelliger te maken. We maakten van onze praktische slaapkamer weer een fijne plek waar we graag binnenkomen. Tegelijkertijd hebben we er op gelet dat als het familiebed ooit verdwijnt – want ja, het is écht de bedoeling om ooit terug met ons tweetjes te slapen en ons oude bed van de zolder te halen – de fotowand nog steeds het accent van de kamer zal zijn. Wanneer dat zal gebeuren? Geen idee. We volgen het tempo van onze meid. Soms vraagt ze om in haar eigen kamertje te liggen, en dan mag ze dat proberen. Tot nu toe wil ze dan altijd na een paar minuten terug in het grote bed. En dat is oké. Ik vind het al heel wat dat ze af en toe uit eigen beweging wil oefenen! 

Nieuwe dekbedovertrekken 

Het eerste wat we een tijdje geleden veranderden, waren de dekbedhoezen. De vorige waren écht versleten (lees: er zaten zelfs al gaten in), en om een meer uniform beeld te krijgen kochten we drie dezelfde dekbedovertrekken. We kozen voor een donkere set met bloemenpatroon. Ik vind ze nog steeds heel mooi, maar zou volgende keer misschien toch kiezen voor een een printloos kleurtje, zeker in combinatie met posters aan de muur. De duurzame lakens van Yumeko staan al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar pasten helaas niet in het huidige budget. 

Plantentafeltjes 

Onze salontafeltjes stonden al een tijdje werkeloos in een hoek van de woonkamer. Onze dochter houdt nu eenmaal van veel heen en weer rennen, dus hebben we ervoor gekozen om voorlopig enkele obstakels uit de weg te ruimen. Zonde wel van deze mooie meubelstukken. We gaven ze dus een tweede leven in onze slaapkamer, waar ze mooi tot hun recht komen in combinatie met wat planten. En beneden hebben we nu weer een hoekje vrij. Perfect voor de trolley met knutselspullen, die nog niet echt een geschikt plekje had gevonden. 

Fotowand met posters 

Tenslotte kozen we ervoor om de grote muur achter ons familiebed te breken door er een fotowand van te maken. Uit het enorme aanbod van posters bij Desenio kozen we enkele rustgevende prenten uit. De walvis en het bos (naam poster: Breaching Whale) staan voor onze liefde voor de natuur en onze prachtige planeet die we zo graag willen beschermen. De pinguïnfamilie van drie (Penguin Family), daar hoef ik waarschijnlijk geen tekeningetje bij te maken. En de varens kozen we uit om het geheel een rustgevende uitstraling te geven. Het zijn twee variaties (naam van de posters: Golden Fern en Autumn Gold) die op elkaar lijken, zodat alles toch een beetje samenhang krijgt. De bedoeling was ook om de slaapkamer wat op te frissen met wat lichte prenten, en dat is wel gelukt, vind ik! Tegelijkertijd komen de kleurtinten van de varens terug in het dekbed, de hanglamp en onze gordijnen.

Desenio en duurzaamheid 

Ik heb eerder nog voorstellen gekregen van posterwebshops, maar Desenio is de eerste waar ik mee samenwerk, omdat ik bij hen het gevoel kreeg dat ze net wat extra oog hebben voor duurzamere keuzes. Enkele troeven: 

  • Desenio is een FSC-gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat de bomen die worden gebruikt bij de productie van posters worden geoogst op een verantwoordelijke manier
  • De posters worden geprint in Europa (in Zweden, om meer precies te zijn)
  • De inkt is veganistisch en het papier verouderingsbestendig
  • Papierafval bij de productie wordt gebruikt om krantenpapier van te maken 
  • Partnerschap met Blue Marine Foundation (BLUE) 
  • In samenwerking met Vi Agroforestry plant Desenio twee nieuwe bomen voor elke boom die gebruikt is voor de productie van de verkochte posters. Sinds 2017 hebben ze zo al meer dan 35.000 bomen geplant via een sociaal project 

Bestellen met korting kan met de code DROMENENLEVEN – deze zal 35% korting geven op alle posters uitgezonderd de gepersonaliseerde, vanaf dinsdag 22 t.e.m. donderdag 24 maart 2022. 

Hoe zit het bij jou? Heb jij een tot in de puntjes gedecoreerde woning, of stel je de afwerking ook zo uit? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.