Weer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update plaatste! Ik loop wat achter, want het is heel druk geweest met allerlei samenwerkingen en praktische tips die ik graag online wilde zetten. Maar mijn blog blijft natuurlijk ook nog steeds die plek waar ik jullie een kijkje geef in ons leven zoals het is, en waar ik zelf ook regelmatig nog eens herinneringen kom ophalen. Bij deze: de hoogtepunten van januari! (En ja, ik besef dat het intussen al half maart is. Hehe)

Nieuwjaarsbrieven

Ons nieuwe jaar begonnen we met Ella’s allereerste officiële nieuwjaarsbrief. Door quarantaines, ziekte en nog van die dingen was ze de laatste dag voor de kerstvakantie niet naar school gegaan. Maar de juffen waren zo lief om toch een nieuwjaarsbrief in haar naam te knutselen voor ons. Ik heb hem dan in de vakantie zo goed als ging met haar ingeoefend. En zo kwam het dus dat wij als ouders toch nog onze allereerste nieuwjaarsbrief voorgedragen kregen. Hoewel… In plaats van voor ons, richtte ze haar wensen aan haar vriendje uit de klas. “Liefste A…” Ok dan 😉

We werden verwacht op een nieuwjaarsdrink bij mijn schoonbroer en dat was fijn, want met de kerstfeesten lagen we ziek in bed. Het was een gezellige bijeenkomst in de tuin met een vuurtje en nog wat achterstallige hapjes en cadeautjes. En ook hier lazen de kinderen allemaal plechtig hun nieuwjaarsbrieven voor. Trots op hen allemaal!

Bevriezen in de Ster

De dag nadien had moeder het geweldige idee om een uitstapje naar de Ster te maken, een provinciaal domein in de buurt. Het was ijs- en ijskoud. We hadden ook nog een picknick mee, maar het was eigenlijk echt niet gezellig. Ella trok zich van de kou gelukkig niet veel aan. Ik waagde me nu er geen kat in de speeltuin was, ook even op het springkussen, maar dat was moeilijker dan ik dacht, en ik kon alleen maar op mijn billen naar beneden glijden, waardoor mijn broek ook nog eens nat was. Echt een succes dus, haha.

Mini-vakantie in de Kempen

We logeerden een paar dagen in de Kempen, waar we een supermooi uitstapje naar het Arboretum van Kalmthout maakten. Ella kon een zoektocht doen en ik genoot van het fotograferen van de toverhazelaars.

Terug naar school

Om de vakantie af te sluiten, haalden we nog een kerstfeestje in bij Ella’s bompa, samen met ons nichtje. We hebben lekker kroketjes gegeten en daarna was het tijd om terug in het normale ritme te komen. Want de school kwam er terug aan! Met een klein hartje, want voor de vakantie ging het eigenlijk echt niet zo goed en had onze meid het enorm lastig om te gaan. Maar nu ging het vlot, en ik was zooooo opgelucht! Ondanks dat er veel chaos was – een juf die stopte, een nieuwe die begon en die na een paar dagen al vervangen werd door ziekte – verliep alles zo veel beter. Ella gaat nu zelf met de fiets naar school en dat vinden we allebei zo leuk!

Ik kon dus terug wat genieten van rust in huis, en dat kon ik gebruiken want ik kreeg opeens heel veel aanvragen voor blogopdrachten. Ik begon ook met het opruimen van mijn kledingkast – dat staat al heel lang op de planning. Maar het klusje is nog steeds niet af!

Covid in de familie

Tenslotte stond er nog een uitstapje met mijn mama op de planning. Enfin, een afspraak bij de gynaecoloog, eigenlijk. Maar na afloop maken we daar altijd iets plezant van: beetje winkelen, beetje thee gaan drinken enzo. Helaas, ze testte positief voor Covid en ook mijn hoogbejaarde opa had het zitten. Dat waren dus bange momenten… Want vooral met mijn opa ging het helemaal niet goed. Gelukkig spartelde hij er door en bleef de rest van de familie gespaard van corona. Met mijn mama gaat het intussen ook terug goed! De gynaecoloog deed ik dus alleen, en dat was toch iets minder gezellig dan normaal. Gelukkig maakten we het goed met een superleuk laatste januari-weekend. We gingen nog eens een zwerfvuilwandeling maken in een heerlijk winterzonnetje. En de dag daarna trokken we naar Planckendael met onze meid. Ze had een vrije dag op school, dus het was heel erg rustig in het park. Zalig uitstapje gehad, en ik at er zelfs een veggieburger van Greenway. Aangenaam verrast!

Op naar het verslag van februari 😉

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. De Opa is er door gesparteld Sofie en dat is fijn want ik voel me al veel beter! Ik denk veel aan jullie want het is lang geleden dat ik Ella nog heb gezien. Op foto’s zie ik dat ze een grote meid is geworden. Sterk van karakter zonder flauw te zijn, eerder een kleine rebel zoals haar overgrootvader ooit was. En straks komt er nog een achterkleindochter bij!! Prachtige familie! Dat te erkennen heeft het blijkbaar gewonnen op corona. Spijtige alleen dat Oma dat niet meer kan meemaken. Ze heeft de vreugde om haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen meegenomen in haar graf. Dat is een grote troost. Dag Sofie!

    1. Dat is superfijn opa. Wij denken ook aan jou, gelukkig hebben wij mekaar intussen al gezien hé! Dat was heel gezellig. En een afspraak met Ella komt er zeker binnenkort aan nu het beter weer wordt hé. Wij missen oma ook heel erg, ze zou het geweldig hebben gevonden dat er weer een nieuwe achterkleindochter bij is. Dikke kussen opa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.