Doordat we HelloFresh al eerder uitprobeerden, dacht ik eigenlijk dat een maaltijdbox waarbij alles nog van scratch gemaakt moest worden, niet bij ons huidige leven paste. Na school is Ella zo moe en hangerig, en uitgebreid kokkerellen, dat zit er niet in. Wij proberen nu dus altijd op voorhand te plannen. Soms zorg ik er tijdens de schooluren voor dat de aardappelen geschild klaar staan. Nog makkelijker leek het me om volledige maaltijden al op voorhand te bereiden zodat we ze ’s avonds slechts moeten opwarmen. Alles om die avondspits makkelijker te maken. Om ook nog de menu’s niet zelf te hoeven bedenken, probeerde ik het uit om te gaan mealpreppen met HelloFresh. 

Verse maaltijden in de vriezer

We kochten onlangs een nieuwe diepvriezer met als doel: veel makkelijke maar verse maaltijden in huis hebben. Kant-en-klaar eten is dan wel gemakkelijk en snel, als ouder wil je toch ook de nodige vitaminen op tafel kunnen zetten. Het kan niet altijd een diepvriespizza zijn! Toen ik mijn HelloFresh boxen bestelde, heb ik dan ook speciaal gelet op gerechten die op voorhand klaar te maken waren, én die ik succesvol zou kunnen invriezen. 

Een groot voordeel van HelloFresh is dat er minder voedsel verspild wordt doordat de hoeveelheden altijd zijn aangepast aan het aantal personen dat er mee eet. Het leek dus eerst wat tegenstrijdig dat ik maaltijden bestelde voor zes personen, terwijl wij maar met drie zijn. Maar de bedoeling was natuurlijk niet om dan allemaal restjes te moeten weggooien. We hebben er juist voor gezorgd dat alles tot de laatste kruimel klaargemaakt én bewaard werd. We aten dezelfde dag een maaltijd en stopten een gelijkwaardige schotel in de diepvries, om op te warmen na een drukke werkdag. Win-win! 

Welke gerechten kan je gebruiken om te mealpreppen met HelloFresh? 

De makkelijkste mealprep maaltijden zijn voor mij ovenschotels. Je kan ze rustig voorbereiden op zondagmiddag, of in mijn geval: terwijl de kinderen op school zijn. Op het moment dat je het eten nodig hebt, bak je de maaltijd af of haal je hem uit de vriezer om op te warmen. Je kan de schotel vlak na school of werk in de oven schuiven en hebt daarna je handen vrij om bezig te zijn met andere dingen, zoals veeleisende kleuters. 

Ook pasta’s of éénpanscurry’s zijn heel geschikt om op voorhand te bereiden en daarna in te vriezen voor een druk moment. 

Veggie Challenge 

De afgelopen weken probeerde ik twee HelloFresh boxen uit van telkens drie maaltijden. We deden toevallig net mee aan de veggie challenge van maart, dus ging ik zo veel mogelijk voor vegetarische recepten. Keuze genoeg gelukkig, want er staan altijd minstens 10 vegetarische maaltijden op het menu. Voor wie zich stoort aan plastic verpakkingen: het is nog altijd duurzamer om te kiezen voor een maaltijd zonder vlees, maar mét plastic, dan voor een onverpakte maaltijd met vlees. Wil je een groene impact maken, kies dan veggie!

Ik was blij te zien dat de ingrediënten die er tegen kunnen, zoals de aubergines, gewoon los in de papieren zakken zaten. Wat echt gevoelig was aan bederf zat verpakt, en dus hadden we ook wat speling bij het thuis bewaren tot we konden gaan mealpreppen. Sinds 2020 (toevallig probeerde ik toen ook al drie heerlijke maaltijden) is het gewicht van de plastic verpakkingen in de HelloFresh boxen al verminderd met 20%, en ze willen daar dit jaar nog eens 10% extra af doen. Vind ik altijd fijn, als zo’n grote speler stappen zet om te verduurzamen. Ze kopen trouwens pas ingrediënten in als alle bestellingen afgerond zijn, en daardoor moeten ze in het distributiecentrum ook minder weggooien. Nog een groene tip: kies voor het meest groene bezorgmoment, dat staat duidelijk aangegeven bij de planning van je levering! 

Op ons mealprepmenu in week 1: 

Helaas was ik zelf ziek toen onze eerste box arriveerde, maar manlief heeft de gerechten met veel liefde klaargemaakt. Wat een geluk!

Penne in aubergine-roomsaus (met semi-gedroogde tomaten, Pecorino en verse basilicum)

Van de drie gerechten vonden we dit het lekkerste. Een verrassende saus, opgefrist door de rucola en toch comfortfoodgehalte. 

Geroosterde bloemkool in groene currysaus (met bruine rijst, spinazie en Thaise basilicum)

Zonder HelloFresh zouden we een groene curry niet snel op de planning gezet hebben. Wij zijn altijd meer van de Italiaanse smaken, zoals je ziet in onze andere keuzes. Maar het voordeel van een maaltijdbox is juist dat je wordt uitgedaagd om ook eens iets minder evident te koken. De Thaise basilicum bleek koriander te zijn en we waren geen onverdeelde fan, maar al bij al viel het ons toch goed mee. Het was eens iets anders dan anders, dat is ook eens fijn. 

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling (met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden)

Dit is dan weer helemaal wij! We eten supergraag lasagne, maar kozen toch voor een béétje variatie door te gaan voor cannelloni. Er kroop wel wat tijd in de bereiding. Voor Ella niet makkelijk om zo lang te wachten, maar haar geduld werd beloond. Ze smulde! Dat wordt een groot succes, als ik dit de volgende keer uit de vriezer tover. 

Op het menu in week 2: 

Helemaal beter, dus nu kon ik zelf aan de slag!

Casarecce met chorizo en avocado-pesto (met kruidenroomkaas)

Superlekker, snel en makkelijk! Je kan dit gerecht ook makkelijk vegetarisch maken door de chorizo weg te laten en eventueel alleen te laten toevoegen door de vleeseters van het gezin. De avocado-pesto zit boordevol smaak en is een verrassende aanvulling voor het geheel. Op het moment dat ik mijn pan net klaar had, kwam mijn tante onverwachts binnen. Die kreeg dus een bordje voorgeschoteld en vond het ook erg smakelijk! 

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus (met aubergine, spinazie en oude kaas)

Omdat ik wist dat dit recept me het meeste tijd zou kosten, heb ik dit volledig voorbereid terwijl Ella op school was. De gevulde ovenschaal stond op ons te wachten toen we thuis kwamen en ik moest hem alleen nog maar in de oven schuiven. Veel werk op voorhand, maar dubbel zoveel ontspanning tijdens de avondspits! 

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden (met aardappelschijfjes en oude kaas)

Mijn man hààt prei, om het zacht uit te drukken. Maar deze ovenschotel heeft hij met veel smaak gegeten. Geslaagd dus, wat mij betreft, haha. 

Onze ervaring met HelloFresh mealpreppen

We hebben heerlijk gegeten, en waren onder de indruk van de porties en de royale hoeveelheid groenten per maaltijd. Omdat we telkens ingrediënten hadden besteld voor zes personen, duurde het snijwerk natuurlijk wat langer. Maar dat is tijd die we op een druk moment dan weer uitsparen. De dubbele maaltijd ging integraal de diepvriezer in, en smaakte ontdooid nog even heerlijk. Voor onze driejarige waren de porties zelfs nog wat groot, en dus had ik regelmatig ook nog een lekkere lunch voor de volgende dag. Niets gaat verloren. 

Door de ruime menukeuze heb ik allemaal recepten kunnen bestellen die we op voorhand konden klaarmaken. Mijn mening dat een maaltijdbox momenteel niets voor ons is, moet ik dus herzien. Bonus is dat de boxen allemaal CO2-neutraal worden ingepakt en vervoerd. Ik zag dat er nu ook een hele lijst met producten is die je ineens mee kan bestellen, wat ook weer een afzonderlijk tripje naar de supermarkt uitspaart. Handig.

De komende tijd genieten wij nog wat verder van al onze huisbereide, maar toch kant-en-klare maaltijden. Voetjes onder tafel! 

Ben je nog geen klant en wil je HelloFresh ook eens uitproberen? Met de code HELLODROMEN75 krijg je tot 75 € korting verdeeld over je eerste drie boxen. Van de eerste box krijg je 20 tot 55 euro cadeau, afhankelijk van de grootte. Op de volgende twee boxen krijg je nog eens 10 euro vermindering. 

Heb jij al eens gedacht aan mealpreppen met een maaltijdbox?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Het mealpreppen hebben we nog niet gedaan met HelloFresh, we zijn ook nog niet zolang bezig. Het is nu, bij mij vooral, timemanagement goed regelen ivm de te volgen stappen van het recept. Misschien dat we in de toekomst dit wel eens doen met leuke gerechtjes die goed zijn om te mealpreppen. Alvast een leuke tip zodat we de non-HelloFresh maandagen ook kunnen vullen met HF-maaltijden 😉

    PS: De gehakt-prei schotel was inderdaad een toppertje.

    1. Ik vind het in elk geval hééél gemakkelijk om maar iets uit de vriezer te moeten opwarmen, haha.
      Grappig dat jullie ook die schotel hadden gekozen, zeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.