Nu er stilaan weer ruimte is tot feestvieren, komt ook het trouwseizoen weer helemaal op gang. Ik heb altijd veel bewondering voor de koppels die hun trouwfeest van A tot Z duurzaam aanpakken. Toen wij zes jaar geleden aan de beurt waren, was dat zeker niet het geval. Maar zoals altijd, ben ik fan van kleine, groene stapjes die je toch kan zetten zonder dat je er veel moeite voor moet doen. Duurzame trouwkaarten laten drukken, bijvoorbeeld. Ik bekeek de opties bij Kaartje2Go en kreeg al meteen zin om aan het plannen te gaan. Een nieuwe man hoef ik niet, maar een felicitatie voor een huwelijk van iemand anders opsturen, dat is ook een optie natuurlijk!

Hoe ik ons huwelijksfeest organiseerde 

Destijds werkten we ons eigen trouwfeest geheel uit rond het thema “vintage movie glamour”, omdat onze feestzaal in een ver verleden een bioscoop was geweest. Zo een hele oude, uit het tijdperk van de stomme films. Denk veel lampjes en sierlijsten, het filmdoek verstopt achter rode fluwelen gordijnen en een pianist die live muziek speelde om de films van een soundtrack te voorzien. Ik monteerde een stop motion video waar we ons ontpopten tot rasechte acteurs (niet echt hoor), en die werd bij de start van de avond vertoond op het doek.

Klaar voor een trip down memory lane? Op mijn blog deed ik destijds uitgebreid verslag van hoe ik ons trouwfeest organiseerde.

  • Hét filmpje dat getoond werd in de zaal kan je hier bekijken. Omwille van muziekrechten, waar ik toen nog niet van op de hoogte was, is het momenteel een echte silent movie. Maar zo krijg je een idee. 
  • De uitnodiging en save the date kaart waren niet de enige trouwkaarten die we verzamelden. Ook het gastenboek kreeg vorm dankzij allerlei postkaartjes met vintage filmthema. Schrijven deden we met verenpennen!
  • We kozen voor een budgetvriendelijke photo booth. Samen met mijn nicht maakte ik een gouden glitterachtergrond, we verzamelden een heleboel accessoires in het thema en knutselden grappige tekstballonnen voor de nodige hilariteit. Een groot succes! 
  • De aankleding van de ceremonie, tafeldecoratie, de tafelindeling met zelf geknutselde VIP-pasjes, en de bedankjes: het thema van film en glamour uit de jaren stilletjes kwam terug in alle details.
  • En natuurlijk zijn er dan nog de foto’s van het eindresultaat. Een verslag van dag één, met trouwen voor de wet, de klassieke fotoshoot en een diner in beperkte familiekring, zie je hier. Het themafeest in vintage movie glamour style van dag twee kan je hier bewonderen

Mijn favoriete duurzame trouwkaart

Als ik op dit alles terugkijk, ben ik natuurlijk heel trots. Tegelijk vraag ik me af hoe ik het heb klaargespeeld. Wat een werk allemaal! Ik had toen nog geen kind natuurlijk, dat scheelt qua vrije tijd ;-). Om me te laten inspireren voor dit artikel bestelde ik een proefdruk van een uitnodiging die mij veel tijd en frustraties had kunnen besparen, zes jaar geleden. Zoals je zag ontwierp ik onze originele uitnodiging als een affiche voor deze première, maar trouwkaarten in de vorm van een bioscoopticket, zoals hieronder op de foto, zouden ook geweldig geweest zijn. Stof voor een sequel binnen een aantal jaar, misschien? 

duurzame trouwkaarten trouwuitnodigingen

Duurzame trouwkaarten bestellen 

Dit artikel schreef ik dan wel in opdracht, ik kan je met de hand op het hart vertellen dat ik ook zonder samenwerkingen bijna altijd kies voor Kaartje2Go. De kwaliteit van de druk is supergoed, er zit altijd wel een ontwerp tussen dat mij aanspreekt, en het bewerken en bestellen gaat heel erg vlot. Maar vooral: duurzaamheid is er een belangrijk thema. De drukkerij gebruikt groene stroom, werkt CO2-neutraal en ook de werknemers dragen hun steentje bij door afval te scheiden en zo veel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen werken. De warmte van de drukpersen wordt in de winter opnieuw gebruikt om de gebouwen te verwarmen. De printer verbruikt 85% minder papier om in te stellen, en de inkt is vrij van metalen en heeft het Intertek keurmerk. Alle papiersoorten hebben dan weer het FSC-keurmerk voor duurzaam bosbeheer, maar het meest bijzondere is wel dat je kan kiezen voor gerecycleerd papier zonder meerkost. Dat geldt ook voor de gerecycleerde enveloppen en verzenddozen. Kaartje2Go investeert in het groene post project van PostNL, én plantte al meer dan 7000 bomen via Treesforall. Daar mogen ze best trots op zijn! 

Nog meer ervaringen met Kaartje2Go zien? De uitnodigingen voor het vrijgezellenfeest van mijn zus, en onze gepersonaliseerde kerstkaarten liet ik ook bij hen drukken. Wat wordt het volgende? Toch maar eens een zomerfeestje organiseren? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.