Dagboek & momenten Persoonlijk

Het leven zoals het is #38 – Maart 2022

Zoals beloofd, snel een nieuw achterstallig maandoverzicht. Omdat jullie het leuk vinden, en ikzelf ook, want stiekem lees ik wel eens stukjes terug op mijn eigen blog. Het is hier een beetje mijn virtuele dagboek! Bij deze, een verslag van de maand maart!

Op weg naar beterschap

Balen van alweer een vakantie vol ziekte waardoor we geen leuke dingen konden doen, maar het was niet anders. Na twee weken vol koorts bij zowel dochter als mama – echt, beiden al heel lang niet meer zo ziek geweest! – was er eindelijk beterschap in zicht.

We konden de verjaardag van oma vieren, zorgden voor een mooie posterwand op onze slaapkamer, en kookten voor het eerst sinds lang nog eens wat maaltijdboxgerechtjes. Hoogtepuntje: eindelijk nog eens vrienden zien, na een lange periode van lockdowns en uitgestelde afspraken. Hun familie was in tussentijd uitgebreid met nog een kindje, en het was voor ons de eerste keer dat we haar ontmoetten.

Uitgestelde uitjes

Nog zo’n uitgesteld bezoekje haalde ik in op een ochtend nadat mijn moeder me naar een bloedafname bracht. We gingen eerst samen gezellig ontbijten, om daarna binnen te springen bij mijn opa. Door alle ziektekiemen van de afgelopen maanden had ik hem alweer meer dan een half jaar niet gezien. Verderop in de week ging ik met mama ook nog een keer langs de kringwinkel. Superfijn dus!

Van een andere categorie, maar uitjes die de laatste jaren ook werden uitgesteld: Quality time voor ons als koppel. Als jonge, vermoeide ouders is het niet altijd makkelijk om die momenten in te plannen. We hebben ons voorgenomen om nu maandelijks een vakantiedag in te plannen terwijl onze dochter op school is. De eerste van de reeks, bracht ons bovenop het MAS in Antwerpen. We hadden nog nooit een kijkje genomen op het dak van het Museum aan de Stroom, dus dat was een primeur. Na nog een toertje rond het dok was het alweer tijd om Ella van school te halen.

Magnolialiefde

We werden verwend met mooi weer en stralende zon, en dus trokken we op pad. We willen graag wat nieuwe wandelingen uitproberen, en het ravenhofpad bij Kasteel Ravenhof was alvast een aanrader. Of dat vonden wij toch, want Ella wilde stiekem liever naar de dierentuin. Op zondagochtend trokken we dus naar daar, al was het best koud… Het voordeel aan onze abonnementen is dat we niet per se urenlang hoeven te blijven. Even binnenspringen en een hapje eten kan ook gewoon. Wie me volgt op Instagram heeft het geweten: er stonden héle mooie magnolia’s in bloei en die moet ik natuurlijk ook hier even delen. Sorry liefje (die lacht me altijd een beetje uit als ik weer eens euforisch ben bij het spotten van een magnolia).

De maand eindigde zoals ze begon

Maart was ook de maand waarin we weer een nieuw familielid mochten verwelkomen: mijn nicht werd voor de derde keer mama van een prachtig baby’tje. Helaas werd het uitgebreide bezoek uitgesteld, want juist ja: Ella werd alweer ziek. Naar de dokter dus! Helaas had ze het weer flink te pakken, waardoor ze weer bijna twee weken thuis was van school. Mét antibioticakuur deze keer. Voor mij dus best zware dagen, zeker omdat de Paasvakantie op die manier wel vier weken lang duurde voor ons. Het was ook heel zielig dat Ella weer heel wat leuke dingen moest missen op school, waaronder het paaseitjes zoeken. Pff, vlug op naar april!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Aargh balen van al die ziektekiemen zeg! Dat is toch altijd miserie hé. Wel super leuk dat jullie ook maandelijks een date doen, het lief en ik doen dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.