Na #kooplokaal om te winkelen steun ik ook graag lokaal vertier. Reisjes en uitstapjes dichtbij huis vragen weinig transport en zijn dus minder vervuilend. Sterker nog: het is veel makkelijker om verplaatsingen echt ecologisch te doen door de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Je steunt er ook nog de lokale economie mee, en leert dat het niet altijd groter, verder en extremer moet. Soms is gewoon al speciaal genoeg. Hoera voor #staycation! Laatst gingen wij wandelen bij Kasteel Ravenhof en dat was een aanrader. Zoek je een wandeltip met kinderen, lees vooral verder!

Wandelen met kinderen op het Ravenhofpad

Wie gaat wandelen bij Kasteel Ravenhof, komt eerst terecht in de oude parktuin rondom het kasteel. Leuk om even rond te lopen, eendjes te kijken en een foto te maken op het bruggetje over de vijver. Na een toertje in het park doken we het omliggende parkbos in, op zoek naar een picknickplek. Als je liever iets eet of drinkt bij een horecazaak, dan kan je terecht bij de brasserie vlak naast het kasteel, ’t Koetshuis.

Het Ravenhofpad bracht ons langs diverse natuur: lanen, stukken met bomen, water en heideachtige paden. Onze kleuter wilde eerst al vlug naar huis (ze wandelt niet zo graag, dat herken ik van mijn eigen kindertijd, haha). Maar ik kon haar toch motiveren met een spelletje verstoppertje achter de bomen. Eens ze in de speelmodus zat, amuseerde ze zich rot met het zoeken naar stenen. En de pijltjes van het wandelpad zoeken, natuurlijk!

Leuke extra: onderweg kom je voorbij de oude kasteeltuin. Een oude muur waar nu fruitbomen geplant zijn, vormt een groot groen binnenplein met een grasveld en diverse picknickbanken. Heel fijn om even te ravotten met de kinderen.

Toegankelijkheid van het Ravenhofpad in Stabroek

We hadden de buggy bij, en dat was doenbaar, al zou ik met een rolstoel toch maar kiezen voor het verharde rolstoelpad van één kilometer lang. Het Ravenhofpad was voor ons lang genoeg met 2,3 kilometer, maar als je verder wilt wandelen kan je nog aanvullen met het pad Gloriëtte (2,5 km) aan de Nederlandse zijde (Moretusbos).

Kasteel Ravenhof in Stabroek praktisch:

Parkeren kan je onder andere bij de hoofdingang met adres Oud Broek 4, 2940 Stabroek.
Het bevindt zich op knooppunt 58 van wandelnetwerk Kempense Heide.

Een wandelkaart van de omgeving van Kasteel Ravenhof vind je hier.
En onze andere uitstapjes of wandelingen met kinderen vind je hier.

Houden jouw kinderen van wandelen? En hoe hou je het interessant voor hen?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Wandelen an sich vindt de dochter niet zo leuk. Maar is er iets leuks te zien/beleven dan is het al heel wat anders. Ook geocaching doet haar wandelplezier toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.