Als consulente voor Klein Spook maakte ik al verschillende videos over wasbare luiers. Tante Rosa vroeg me om ook eens het wasbaar maandverband in beeld te brengen. Dus ging ik aan de slag en maakte een filmpje over het nieuwe wasbaar maandverband pakket voor tieners. In het pakketje vind je een aantal verbandjes om je op weg te helpen bij de eerste menstruatie. Supermakkelijk om in huis te hebben voor wanneer dat moment zich aandient!

Wat is wasbaar maandverband?

Wasbare maandverbanden en inlegkruisjes werken eigenlijk hetzelfde als een wegwerp maandverband, alleen bevestig je ze niet met een plakstrip, maar met een drukknoopje rond je onderbroek. Ze bestaan uit verschillende lagen absorberende stof, en zijn onderaan afgewerkt met een waterdicht laagje tegen lekken. Mijn favoriete merken en een uitgebreide vergelijking van diverse merken wasbaar maandverband liet ik al eerder zien.

Hieronder zie je een filmpje waarin ik meer uitleg geef over het de inhoud van het wasbaar maandverband tienerpakket en over herbruikbaar maandverband in het algemeen. Wil je liever lezen? Scroll dan even naar onder, daar typ ik de tekst ook nog eens uit.

Wasbaar maandverband pakket voor tieners

Omdat er steeds meer vraag was naar herbruikbaar maandverband voor tieners, hebben ze bij Tante Rosa een startpakketje gemaakt. Je hebt daarmee alles in huis in afwachting van de eerste maandstonden. 

In een basic tienerpakket zitten drie wasbare inlegkruisjes, drie wasbare maandverbanden, een menstruatieonderbroek en een klein transportzakje met een vakje voor propere en voor vuile verbandjes. 

Dat is meestal niet genoeg om een volledige menstruatie door te komen, maar het geeft je wel de kans om alvast een startpakket in huis te hebben én om alles eens uit te testen. Zo kan je later nog bijkopen wat je het aangenaamste vindt.

Hoe werken de verschillende herbruikbare menstruatieproducten? 

  • Wasbare inlegkruisjes zijn kleiner en kan je gebruiken voor witverlies of voor de zekerheid, als je denkt dat je maandstonden bijna gaan beginnen. 
  • Wasbare maandverbanden zijn groter en dikker dan de inlegkruisjes en kan je gebruiken voor als je meer bloedverlies hebt. 
  • Een menstruatieonderbroek ziet eruit als een gewone onderbroek, maar in het kruis zit absorberende stof verwerkt waardoor je ze ook kan gebruiken tijdens je maandstonden. 
  • Niet inbegrepen in het pakket, maar een menstruatiecup kan je apart toevoegen als je het wilt proberen. Dat is een herbruikbaar kuipje, gemaakt van veilige siliconen, dat je vaginaal inbrengt om daar het bloed op te vangen. Doordat de cup inwendig je maandstonden opvangt, kan je er dus ook mee zwemmen, bijvoorbeeld.

Hoe werkt wasbaar maandverband onderweg?

Voor onderweg of op school kan je het transportzakje gebruiken dat ook in het pakket zit. Het is niet te groot en past dus subtiel in een boekentas. De kleine wetbag heeft twee vakjes, eentje voor propere verbanden en eentje voor de vuile. Je kan trouwens vuile maandverbanden ook opvouwen en toeklikken met de drukknoopjes zodat het lijkt op een envelopje. Handig ook voor onderweg!

Hoe was je herbruikbaar maandverband?

Na gebruik kan je de maandverbandjes meteen uitspoelen in koud water maar je kan ze ook allemaal samen droog bewaren (in een grotere wetbag, bijvoorbeeld) en dan de wasmachine eerst een koude voorwas laten doen. Vind ik persoonlijk veel makkelijker ;-).

Na de voorwas moet je ze wassen op zestig graden, en zonder wasverzachter want dat kan de absorptie verminderen. Geen zorgen, je hoeft dat nu niet te onthouden want er zit ook een handig briefje met wasinstructies in het pakket! Of je kan ook mijn artikel en video over wasbare luiers wassen checken, het komt namelijk op hetzelfde neer.

wasbaar maandverband pakket voor tieners

Wasbaar maandverband pakket praktisch

Het pakketje zoals voorgesteld koop je voor 78,85 €. Je vindt het hier bij Tante Rosa.
Goed om weten: het basis pakketje is ook aanpasbaar. Je kan dus zelf je favoriete printjes uitkiezen! 

Als je nog vragen hebt, stuur mij gerust een berichtje of mail.

PS: als je een bestelling doet via de affiliate linkjes (naar Klein Spook of Tante Rosa), of mij aanduidt als consulent, steun je meteen mijn blog. Dankjewel! 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.