Tijd voor weer een nieuw dagboekje in mijn persoonlijke én publieke naslagwerk, haha. Ook altijd fijn voor mezelf om te zien hoe veel ik intussen kan, als ik vergelijk met waar ik vandaan kom. Deze keer zet ik de gebeurtenissen van april op een rijtje!

Sneeuw!

Geen aprilgrap: op 1 april werden we wakker met een wit laagje over de tuin. Ella wilde zoooo graag in de sneeuw spelen dat we gewoon gek deden. Met onze jassen en laarzen over onze pyjama’s renden we naar buiten. De allergekste van ons twee begon ook van de sneeuwvlokjes te proeven, dat heeft ze uit een boekje denk ik, haha. Het was wel een mooi gezicht, de roze tinten van de bloesem die net begon door te schemeren en dan de sneeuw daarbij. Erg bijzonder!

Paasvakantie, week 1

Zoals jullie weten was Ella maart ziek geëindigd. De antibioticakuur deed gelukkig wel redelijk zijn werk, waardoor we in de paasvakantie toch wat leuke dingen konden ondernemen. Ella ontdekte naast K3 nu ook de liedjes van Camille, en oh boy, ik wist niet dat driejarigen al zo’n show konden verkopen, zeg ;-).

De rest van de eerste vakantieweek versierden we het huis voor Pasen, spraken we voor het eerst af met een klasvriendje in de speeltuin (en kwamen ze ook nog bij ons op bezoek) en namen we afscheid van enkele meubels om plaats te maken voor de nieuwe eetkamertafel. Samen met oma gingen we shoppen in de kringloopwinkel, mét ijsje achteraf.

Ella en ik wennen verder aan onze nieuwe routine: avondeten zonder papa. Omdat hij zo vaak laat moet werken bracht het veel stressmomenten met zich mee, doordat Ella te moe werd om mij rustig te laten koken of om nog samen aan tafel te gaan zitten. We hebben dus besloten om rond vijven al met ons tweetjes te eten. Hoewel ik dit voor ons gezinsleven niet leuk vind, is het voor nu wel de juiste beslissing. Het heeft in elk geval meer rust gebracht in de avonden.

Ik bestelde een milieuvriendelijk badpak bij Sophie Stone, en dat kwam toe in een doosje van graskarton. Gemaakt van versgemaaid gras! Tof hé? Zal ik ook het badpak eens laten zien? Dat vind ik best nog moeilijk hoor, haha.

Paasvakantie week 2

Ondanks dat Ella’s koorts weg was, bleef haar gezondheid wat kwakkelen. De verkoudheid en vermoeidheid waren nog steeds niet helemaal weggeweest en net toen de vakantieweek van manlief zou beginnen, leek ons meisje weer zieker te worden. Onze huisarts had ons aangeraden om in dat geval toch een keer aanvullend bloedonderzoek te laten doen bij een kinderarts. We stelden onze vakantie in de Kempen dus een dagje uit en maakten een afspraak in het ziekenhuis. Om in afwachting toch nog iets leuks te doen, brachten we een bezoekje aan provinciaal domein De Ster. Speeltuin, kinderboerderij, frietjes eten: het was een heerlijke dag.

En toen was het inpakken geblazen. Na de afspraak bij de dokter reden we ineens door naar onze vakantiebestemming. We genoten van de rust, en maakten enkele fijne wandelingen. Er stond ook nog – alweer – een bezoekje aan een kinderboerderij op het programma. We hebben nu eenmaal een dierenfan in huis.

Op donderdag waren we weer in ons eigen huisje, en mocht Ella bij oma gaan spelen. We proberen wat bewuster tijd in te plannen als koppel, en dus gingen we een beetje winkelen en lunchen met z’n twee.

Ik liet het op de blog al eerder zien, maar ik fietste voor het eerst met mijn kind achter op mijn elektrische fiets. Spannend! Je leest er meer over in dit artikel over welke elektrische mamafiets het best bij ons zou passen.

Paasweekend

De zaterdag voor Pasen kookte mijn mama een heerlijk feestmaal voor heel het gezin, inclusief mijn opa. Dat was zo lang geleden, dat we er allemaal extra van genoten. Zo’n dingen hebben we toch echt gemist tijdens al die coronajaren, hé? Ik ben blij dat Ella nu eens bewust van die familiefeesten kan meemaken. Ook op Paasdag, want toen nodigden wij de schoonfamilie uit bij ons thuis voor een taartje. Maar niet voor we Ella een hele mand paaseieren hadden laten zoeken, natuurlijk! Ook het traditionele paasontbijtje onder ons drietjes vond ik zoals steeds erg gezellig. Het zijn leuke dagen, maar ik ben ook altijd weer blij als we weer normaal kunnen doen. De drukte, en nu ook Ella die heen en weer stuitert als er speciale dingen te doen zijn, kunnen soms wel zwaar voor mij zijn.

Op Paasmaandag brachten we dan eindelijk een officieel babybezoekje aan Louise, ons nieuwste achternichtje. Ella mocht de baby ook vasthouden en oh, wat was ze instant verliefd. Zo trots en glunderend heb ik haar nog niet vaak gezien. Prachtig momentje!

Back to school

Oh, wat was ik blij dat na vier weken fulltime zorgen, onze meid eindelijk weer gewoon naar school kon! Ik was na de vakantie dus wel een beetje in feeststemming, haha. En ik klapte ook meteen de laptop open natuurlijk, want ik had véél achterstallige mailtjes en andere blogdingen die op me wachtten.

Op woensdag was het nationale buitenspeeldag, en in onze gemeente werden ook heel wat activiteiten georganiseerd. Samen met oma gingen we langs, we kwamen vriendjes en vriendinnetjes tegen en we brachten de middag door tussen veel chaos en drukte, maar met een gelukkig kind.

En toen kabbelde het gewone leven weer wat verder. Al werd ons niet veel rust gegund, met de ene verjaardag of babyborrel na de andere. En alsof het nog niet genoeg was, deden we zelf tussendoor ook nog eens een uitstapje, naar Hulst deze keer!

Om af te sluiten nog een fijn nieuwtje: uit Ella’s bloedonderzoek kwam niks bijzonders. Geen bijzondere infecties, geen bloedarmoede, geen allergieën. Waarschijnlijk is het dus nog steeds een normaal kleuter immuunsysteem dat zich via allerlei virussen en bacteriën probeert op te bouwen. Toch weer een geruststelling! Op naar mei!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Fijn om te weten dat er niets achterliggend aan de hand is met Ella! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe badpak ook maar je hoeft het niet per se aan te laten zien hoor (snap dat dat wat uit je comfortzone is). 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.