Half juni en ik plaats het overzicht van mei, dat is best mooi ingehaald, niet? Vanaf nu zal ik de dagboekjes wat beter proberen bijhouden, of niet, haha, want de zomervakantie komt eraan. En dan zal Ella waarschijnlijk weer fulltime bij mij zijn, waardoor er van blogwerk minder in huis zal komen. We gaan het zien! Voor nu, onze belevenissen van mei!

Uitstap naar Domein Bovy

In hetzelfde weekend als de babyborrel waarmee we april afsloten, trokken we naar de Limburg voor een tweede groot familiefeest. Op Domein Bovy kwamen we samen met een hele groep om lekker te eten. Aangenaam verrast door de leuke plek, ik ga deze zeker nog delen als uitstaptip!

Winkelen met oma

De volgende woensdagmiddag nam oma ons mee naar de schoenenwinkel. Kleine voetjes groeien snel, dus was het tijd voor een nieuw paar sandalen. Daarna koos mijn meid nog een cadeautje voor haar vriendinnetje, om af te geven op het verjaardagsfeestje. En als afsluiter mocht een ijsje natuurlijk niet ontbreken.

Grenzen verleggen

Onze meid had enorm veel zin in het verjaardagsfeestje, maar vond het ook erg spannend. Logisch! Gelukkig begreep de mama van de jarige dit zo goed, en mochten wij alle tijd nemen om haar te laten wennen. Het eerste half uur liet ze mij niet los, maar daarna verkenden we samen de tuin en plots maakte ze de klik. Ze duwde me nog net niet naar huis en ik zag dat het goed was. Wat een overwinning op zichzelf!

Ook het eerste schoolfeest was een bijzondere gebeurtenis in mei. We kennen ons meisje intussen goed, en gaven haar dus ook hier de kans en de tijd om rustig alles in zich op te nemen. Na een paar keer rondwandelen over het terrein voelde ze zich vertrouwd genoeg om privébabbeltjes te maken met juffen, andere kindjes op te zoeken en zelfs in haar eentje te gaan meedansen met de meester. We aten zowel frietjes als Marokkaanse specialiteiten, dronken koffie en muntthee, aten ijsjes en chips. Dat moest allemaal wel, want we vertoefden van elf tot zes in de school. Een heerlijke dag!

Ook nog gebeurd in mei:

  • Onze eerste bestelling bij verpakkingsvrije webshop Pieter Pot kwam aan
  • We gingen samen naar de speeltuin waar ik ook nog eens op de schommel kroop
  • Ik scoorde heel veel leuke kleertjes op de tweedehandsbeurs van de gezinsbond (en moest me inhouden om niet nog meer te kopen)
  • We vierden mijn papa’s verjaardag met wafels in de tuin.
  • Brachten een bezoekje aan bompa
  • Ella kreeg voor het eerst een ouderwets vriendenboekje mee in de boekentas, heel leuk. Het was een versie speciaal voor kleuters, dus waar je niet heel veel moet invullen, en ik denk dat ik het ook ga aanschaffen voor volgend jaar. Je ziet het hier.
  • We brachten een bezoekje aan een voorloosmomentje in de plaatselijke bibliotheek. We vertrokken nogal halsoverkop (ik was het eigenlijk een beetje vergeten), en daardoor konden we onze meid het concept niet heel goed uitleggen. Ze vond het dus nog wat spannend, maar met mama mee in het publiek vond ze het toch nog fijn. Alleen het knutselen achteraf, daar had ze geen zin in :-).
  • De maand afsluiten? Dat deden we met een verjaardagsfeestje voor onze bijna vierjarige met de familie. Foto’s volgen nog wel!

Hoe was jouw meimaand?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.