Kleutertaal, I love it! Na de eerste woordjes en grappige versprekingen noteer ik ook regelmatig een anekdote. Die kinderlogica, zo puur en eenvoudig, dat wil ik voor altijd onthouden. En er later een beetje om lachen, dat ook. Geniet je mee?

 • “Papa, wil jij mijn kleedje maaien?”
  Papa is bij ons degene die overweg kan met naald en draad.Er zit een gaatje in haar jurk, en ze bedoelt natuurlijk naaien.  
 • “Acht is mijn lievelingsnummer. Dat lijkt op een tut.”
  Gewoon een vreemde uitspraak die voor mij totaal niet logisch klinkt.  
 • We kijken samen naar foto’s. “Mama, ik wil smeren!”, zegt ze boos.
  “Smeren?”, vraag ik bedenkelijk. Ik begrijp niet wat ze bedoelt.
  “Jahaaa, smeren op je telefoon!”
  Ok, ze bedoelt dus dat ze wilt swipen. Hihi.
 • Voor het eerst had papa haar naar school gebracht, omdat ik me niet lekker voelde. Ik ging haar ophalen. Onderweg deelde ik mee dat ik thuis weer moest rusten want dat ik wel nog ziek was. Het antwoord: “Ah mama, je bent mij gewoon zo eventjes komen halen.”
  “Ja, inderdaad schatje”.
  “Dat is wel fantastisch van jou”, klonk het.
 • De drie biggetjes van K3 stond te spelen op de radio. Ella: “Kijk, nu ben ik Karen en ik heb dikke schoenen aan!”
  Ze had het over de clip uit de jaren negentig, en de bijbehorende plateauzolen.
 • Ze eet een mandarijn. “Gezond hé, daar zitten afvalmientjes in. Dan word je beter.”
 • In de categorie: “borstvoeding aan een peuter/kleuter”:
  Kind trekt aan mijn tepel. “Schatje, niet aan de borst trekken,” berisp ik haar.
  “Maar mama, ik ben deze borst aan het oppompen zodat ze zo groot is als jou.”
 • Ze komt terug van het bos. “Ik heb appelbollen meegebracht!” (Dennenappels, dus)

Hihi! Heb jij nog een leuke uitspraak gehoord?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.