Als chronisch zieke thuisblijfmama (die toch ook best veel tijd in een bloggend bijberoep steekt) is elke dag een verse, gezonde maaltijd op tafel toveren soms een uitdaging. Spoiler alert: wij eten dus ook regelmatig pizza, frietjes of vissticks, net zoals iedereen waarschijnlijk. Er was een tijd dat we, om plasticvrij te koken, onze groenten bij de bioboer gingen halen. Helaas is dat op dit moment in ons leven even niet meer haalbaar. We kopen momenteel vaak voorgesneden diepvriesgroenten omdat het mij de kans geeft om toch vers te koken met groenten, terwijl er niet veel tijd en energie in kruipt. Het feit dat we nu dus opnieuw relatief veel verpakkingen moeten weggooien, compenseren we door vooral plantaardige menu’s op te stellen. Wist je, dat het meer impact heeft om plantaardig te eten, dan om plastic verpakkingen te vermijden? Zoals je weet zijn wij flexitariër en eten we dus wel nog vlees en vis. Alleen is dat nu nog maar af en toe het geval. Alle beetjes helpen! Vandaag deel ik een ultra snelle plantaardige ovenschotel die je echt met een minimum aan werk kan klaarmaken.

Ingrediënten:

 • krielaardappelen
 • diepgevroren groentemix (in dit geval: Mexicaanse groentemix van Boni, gevuld met prinsessenbonen, rode paprika maïs, kidneybonen, ui, gele paprika en mini maïskolven)
 • Vivera vegan gyros
 • vegan geraspte kaasvervanger (ik gebruikte Violife)
 • olijfolie

Zo maak je deze snelle plantaardige ovenschotel:

 • Was en kook op voorhand de krielaardappelen. Je hoeft ze niet te schillen.
 • Neem een ovenschaal en doe er een beetje olijfolie in
 • Meng de gekookte aardappelen, de bevroren groentemix en de shoarma door elkaar in de ovenschaal
 • Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en top af met een laagje geraspte kaas
 • Zet het geheel twintig minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden
 • Klaar! Smakelijk!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.