Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Poppenhuis met licht en geluid

Ooit heb ik gezworen dat ik geen lelijk plastic speelgoed met schel lawaai in huis ging halen. Nee, ik zou gaan voor duurzaam, houten spullen die mooi in het interieur staan. Tja, zoals met zoveel voornemens heb ik ook dit stilletjes laten gaan. Want het is nu eenmaal een feit dat mijn dochter houdt van alles roze en paars. En van prinsessen en kastelen. (heeft ze niet van haar moeder, kuch).
Onlangs kocht ze van haar verjaardagscentjes een setje poppetjes (jawel, ook in plastic) van de Netflixserie Gabby’s Dollhouse. Ik was al lang blij dat het eens geen typische Frozenprinses was, die haar aandacht trok. In de kringwinkel stootte ik op een kasteel van My Little Pony dat er eigenlijk nog heel mooi en ook degelijk uit zag. De meeste accessoires en de pony waren nergens te bespeuren, maar dat stoorde eigenlijk niet. Het past namelijk perfect bij haar setje popjes van Gabby. En dus nam ik het mee, voor 5 €. Nieuwprijs (inclusief accessoires): 60 euro’s.

Houten vrachtwagen met dierenvormen – Janod

Eigenlijk is mijn meisje hier al te groot voor. Maar ik kon dit prachtige houten setje niet laten staan aan de prijs van 2 euro. Het kan misschien nog eventjes dienen, en later verkoop ik het makkelijk terug.

Haba spel visjes vangen

Ook eentje met een te lage leeftijdsaanduiding, maar de Haba spelletjes zijn zo’n goeie instapmodellen in de wereld van gezelschapsspellen en behouden hun waarde ook wel… Ella vindt het nog moeilijk om spelregels te volgen dus eenvoudige dingen zijn nog altijd wel goed om eventjes een spel uit te proberen hier. Helaas merkte ik bij thuiskomst dat het spel niet meer helemaal compleet is. Voor 2 euro geen ramp, maar ik zou het wel fijn vinden als de winkel dit even zou aangeven bij het prijsetiket ofzo.

Boikido constructie latjes

Heel leuk open ended speelgoed, zijn deze houten latjes die wat op het bekende Kapla lijken. Je kan er allerlei constructies mee bouwen. En het allerleukste is natuurlijk om achteraf alles keihard om te gooien! Dat hebben we hier al uitgebreid getest. Mama bouwt, Ella gooit. 2 euro, wat een koopje!

Knutselspullen

Een setje houten stempels van de Hema (50 cent), een doosje krijt (10 cent) en een schilderschort van Ikea: dat waren de knutselbenodigdheden die ik scoorde deze ronde.

Twee onderhemdjes

Eigenlijk vind ik ze in verhouding met het speelgoed dat we kochten, nogal duur geprijsd. Twee euro per hemdje (uit de Zeeman), of twee euro voor een houten spel? Nu ja, Ella had de matching onderbroekjes al in huis dus het was wel een mooie aanvulling in haar kleerkast.

Setje gereedschap

Ella gebruikt regelmatig de houten scanner van haar winkeltje als hamer. Of haar schaar als schroevendraaier. Niks mis met die fantasie, maar een mooi setje gereedschap leek me dus ook wel bij haar passen. Ook al omdat niet alles altijd roze en prinsessen hoeft te zijn. Toen we op een houten hamertje stootten van 50 cent, en later ook nog een setje plastic tools voor 0,40 € zagen liggen, ging dat dus mee naar huis. Intussen zijn er al heel wat auto’s en meubelstukken gerepareerd in huis ;-).

En ook nog…

Oma was er bij, en die kocht nog twee opstapjes van Ikea voor in toilet of badkamer, elk aan 50 cent. Ze nam ook nog een step mee, want het loopfietsje dat ze bij hun thuis hebben, is nu echt wel te klein. De step kostte 2 euro.

Wat vind je van onze koopjes? Intussen kocht ik ook nog wat tweedehands koopjes via Vinted, en binnenkort staat er weer een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond op de planning. Zin in!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.