Toen ik jaren geleden overstapte naar natuurlijke verzorgingsproducten, was Lavera één van de eerste merken die ik aankocht. En nog steeds ben ik fan, omdat zowel de kwaliteit als de prijs erg aantrekkelijk zijn. Ik gebruik regelmatig hun tandpasta en deodorant, en manlief is lovend over de after shave balsem. Jarenlang was ook de douchegel van Lavera een vaste bewoner van onze badkamerkast, tot we zeep in vaste vorm gingen gebruiken.

Zoals je weet ben ik fan van elk klein groen stapje, dus ook wie nog niet wil of kan overstappen op volledig plasticvrij douchen, laat ik graag een groener alternatief zien. De nieuwe douchegels van Lavera zijn verpakt in flacons van 100 procent gerecycleerd plastic. De populairste varianten hebben bovendien een navulverpakking van 500 ml. Een review? Komt eraan! 

Review Lavera douchegel

Voor alle onderstaande douchegels van Lavera geldt dat ze ph-neutraal, veganistisch en biologisch afbreekbaar zijn. Ze bevatten geen microplastics, minerale oliën, en kunstmatige geur-, kleur- of bewaarmiddelen. Het gaat om een klimaatneutraal product. De formules zijn gecertificeerd met het Natrue label, wat een milieuvriendelijke productie garandeert. Die gebeurt bij Lavera in ons buurland Duitsland. Er zijn verschillende geurtjes (en kleurtjes, zo vrolijk!) van de douchegels te verkrijgen met telkens een iets ander accentje qua werking. Ik zet ze op een rij!

Basis Sensitiv 2in1 Douchegel

Wanneer je een gevoelige huid hebt, is kiezen voor de Basis Sensitiv lijn van Lavera een goed idee. De geuren zijn heel neutraal, en er is speciaal gelet op extra neutrale maar verzorgende ingrediënten. In dit geval zorgen biologische aloë vera en plantaardige keratine voor zachtheid voor huid én haar, want de 2in1 douchegel kan je ook als shampoo gebruiken. Handig voor wanneer je houdt van een minimalistische badkamer. Van alle douchegels in het rijtje gebruiken we deze het liefst in Ella’s badje. De Basis Sensitiv douchegel is verkrijgbaar in navulverpakking van 500 ml. Ook handig voor wanneer je zelf nog een hervulbaar zeeppompje hebt liggen, trouwens. 

Revitalising douchegel

Ben jij iemand die ’s ochtends wel een opkikkertje kan gebruiken? Dan raad ik de douchegel met biologische sinaasappel en munt aan. De geur van appelsientjes maakt mij instant vrolijk, en de munt zorgt voor een fris effect.
Ook de Revitalising douchegel kan je in een navulverpakking kopen. 

Refreshing douchegel

Ook een geurtje waar ik van houd: limoen en citroengras! Ik krijg hier meteen zomerse vibes van. Het lijkt me heerlijk om na een warme dag een verfrissende douche te nemen met deze body wash. 

Indulgent douchegel

De body wash met biologische roos en katoen geeft mij dan weer eerder een gevoel van luxe en verwennerij. Vroeger was ik niet zo’n fan van verzorgingsproducten met rozengeur, omdat ik het snel zwaar vond ruiken, maar ik heb het mettertijd wel leren appreciëren. Deze verwennende douchegel zou de huidflora beschermen, ook altijd mooi meegenomen. 

Lavera Body scrub

Net als ik een krokodillenhuidje in de wintermaanden? Ik kan niet wachten om binnenkort die droge, schilferende plekken aan te pakken met deze plasticvrije body scrub. In plaats van minuscule plastic korrels bij reguliere producten (vind ik nog steeds waanzin, want die gaan zo mee de natuur in met ons afvalwater!) wordt het peelend effect hier verkregen door olijfpitgruis. Samen met de biologische rozemarijn en de groene koffie maakt deze body scrub komaf met dode huidcellen. Stralen maar 😉 Oh, en de geur, zo verslavend lekker. 

Ik ben erg tevreden met deze reeks doucheproducten. We gebruiken ze ook regelmatig als badschuim. Werkt ook prima! En onze kleuter is plots gemotiveerd om in bad te gaan, want dan kan ze een kleurtje kiezen.

Ook proberen? Je kan de verzorgingsproducten van Lavera vinden bij zelfstandige natuurwinkels en online onder andere via BiggreensmileLeef.nl en Sebio.be.

Of ik nu opnieuw overstap op flessen douchegel, in plaats van blokjes zeep? Dat denk ik niet, maar nu ik deze geurtjes heb mogen ervaren, ga ik volgende keer eens voor de douchebars van Lavera! Wordt vervolgd.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.