Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Mega Mindy verkleedpakje

Hoewel ze nog nooit een aflevering heeft gezien, is Ella helemaal in de ban van de roze superheldin. Dat komt natuurlijk door vriendjes op school. De dag voor de kringwinkeltrip kondigde ze aan dat ze zoooo graaaag een Mega Mindy pak zou hebben. Ik keek al eens op Vinted, maar daar was haar maat niet beschikbaar. Toen we onderweg waren naar de kringwinkel, was ze er van overtuigd dat ze het daar gewoon uit het rek zou kunnen halen. Ik bereidde haar al voor dat dat waarschijnlijk niet zo zou zijn, dat je in de kringloop vooral geluk moest hebben en niet op voorhand weet wat er te koop is. Ik was er zeker van dat ze teleurgesteld ging buiten komen. HANGT DAAR TOCH WEL EEN MEGA MINDY PAK, ZEKER!

Sterker nog, het waren er twee. En onze meid bleek al de grotere maat nodig te hebben: voor zes tot acht jaar. Het zit nog erg ruim, maar dan hoeven we het tenminste niet na een paar weken al weg te doen. De kleinere maat was echt te krap. Er zat ook een masker bij, alleen de gele cape ontbreekt. Maar dat heeft ze voorlopig zelf nog niet opgemerkt. Wat een kringloopgeluk!

Nieuwprijs: 40 euro. Nu betaald: 7 euro.

Rugzak voor school

We hebben een prachtige rugzak van Stones and Bones, die echt nog als nieuw is na twee jaar dagelijks gebruik. Maar regelmatig blijkt hij voor de noden van onze kleuter te klein. Ze neemt naast een brooddoos, drinkfles en snackdoos, ook nog een koptelefoon mee. En soms pantoffels, een vriendenboekje, het kaftje met brieven van de juf. Af en toe een muts. Enfin, je kent het wel. In de kringwinkel vond ik onderaan een bak een ruim boekentasje met dubbel zo veel plek. Het is in gebruikte, maar best oké staat. Het kostte 1 euro. Deze mama vond het design echter vreselijk. Maar ik wist dat het wel helemaal de smaak van mijn dochter ging zijn: knalroze, met een schreeuwerig tekenfilmfiguur erop. Dus liet ik mijn eigen hartenpijn over de mooie dierenrugzak die we hebben, maar los ;-).

Prijs: 1 euro.

Werkboekje met oefeningetjes

Zo van die typische oefenblaadjes met doolhoven, zoek de verschillen, zoek de juiste schaduw of verbind de punten in volgorde. Ken je het? Dit boekje had Ella volledig uitgewerkt op een uurtje tijd. Dan vind ik het fijn er maar dertig eurocent aan uitgegeven te hebben, hehe. En ook naar papierverbruik toe!

Prijs: 0,30 euro.

Natuurboek

Deze prachtige uitscheurblaadjes met telkens een natuurzoektocht of andere opdracht voor tijdens boswandelingen kon ik niet laten liggen. Het is echt heel mooi. Momenteel nog te koop bij Bol!

Prijs: 0,30 euro.

Houten werkbak

Weet je nog dat ik tijdens een andere trip naar de kringwinkel settelde voor een setje plastic werkspulletjes? Deze keer stond er dus wel een houten werkbakje naar me te lonken. Ik nam het toch nog maar mee.

Prijs: 2 euro.

Kleertjes

En verder gaven we nog 14 euro uit aan verschillende kleertjes, voor zus én voor broer.

Het uitje naar de kringloopwinkel was het eerste in maanden voor mij, vanwege de moeilijke/misselijke zwangerschap. Ik vond het héérlijk! Wat vind jij van onze koopjes?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Goed gedaan!
    Mijn laatste kringwinkeluitje was iets minder. Het Iron Mankostuum werd door een andere klant letterlijk uit de handen van de winkelbediende gesleurd omdat zij het eerst gezien had. We stonden er dus al mee aan de kassa … en de dame in kwestie vond het nodig om ons ook nog uit te schelden. Ik heb de zoon uitgelegd dat de mevrouw het pak échtecht nodig had en dat hij nog wat verkleedkledij had liggen … Hij is dus Vlad van de Nachtwacht geweest met carnaval. Een Facebook Marketplacevondst 🙂

  2. Zalig dat er een Mega Mindy pak te vinden was en dat je daarnaast nog kleertjes vond ook. Bij ons in de kringloop valt het qua kleren voor D’s maat echt super hard tegen. Ik heb daar gewoon (op een basic t-shirt na) nog nooit iets voor hem kunnen kopen. Maar daarvoor zoek ik vooral mijn heil op Vinted en de kringloop gebruik om mijn interieur op te vrolijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.