Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Drinkglazen

De laatste tijd sneuvelen hier om een of andere reden heel wat glazen. In plaats van zoals anders een setje bij de Ikea te kopen, gingen we deze keer langs de kringwinkel. Het staat daar bomvol glaswerk, en hergebruik is duurzaam en voordelig! Heel blij met onze nieuwe set.

Prijs: 0,50 € per stuk

Pluchen eenhoorn

Ok, deze had van mij niet gehoeven. Maar soms kan ik niet weerstaan aan de puppy-ogen van onze dochter, dus mocht deze knuffel toch mee naar huis.

Prijs: 3 €

Houten speelgoed garage

Deze kon ik dan weer niet laten staan. Een houten garage in perfecte staat, waar ook onze houten treinbaan op aangesloten kan worden. Altijd een plus om er bij speelgoed op te letten dat het een uitbreiding is van wat je al hebt. Zo blaas je het “oude” weer nieuw leven in en blijft het interessant. En hoe langer iets gebruikt wordt, hoe groener!

Prijs: 3,5 €

Koekvormpjes

Net toen we naar de kassa gingen, stootte ik op een zakje met RVS koekvormpjes. Ella wilt al heel lang eens hartjeskoekjes maken dus check! Ze zien er nog als nieuw uit. De paar plastic vormpjes ga ik niet voor voeding gebruiken, maar die kunnen dienen voor het spelen met boetseerklei. Ideaal!

Prijs: 1 €

Zo, dat waren onze laatste tweedehands koopjes weer! Ik heb nog gezocht naar een newborn broekje voor de baby straks maar die hadden ze momenteel niet. Geen probleem, we hebben pakjes genoeg.

Wat ook nog tweedehands in huis kwam: een Fisher Price boerderijtje van de lokale weggeefgroep, en een prachtige houten bolderkar, gekregen van een buurvrouw.

Kan jij ook zo enthousiast worden van het geven van een tweede leven aan spulletjes?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.