Net als bij de zwangerschap van ons eerste kindje, hou ik dit keer ook weer negen maanden lang een dagboekje bij. Zo fijn voor mijn kinderen om later terug te lezen, en wie weet ook voor andere mama’s (in spe). Mijn termijn zit er bijna op, dus wie weet is dit wel het laatste verslag!

Verjaardagsfeestje

De dag van Ella’s verjaardagsfeestje voor vriendjes van de klas breekt aan. We hebben het ruim op voorhand gepland, want hoe verder in de zwangerschap, hoe zwaarder. Het ballenbad dat we vorig jaar huurden, bleek helaas al bezet te zijn. Waar zouden we die kinderhartjes nog meer sneller door kunnen laten slaan? Juist ja! Een springkasteel.

Enkele maanden geleden heb ik dus het internet afgezocht naar een exemplaar dat in ons bescheiden tuintje past. Missie geslaagd, alleen was levering aan huis niet mogelijk. Gelukkig wilt opa bijspringen en gaat hij de avond voordien alles ophalen. Oma komt langs om de boel mee te versieren. Zo dankbaar!

Zes kleuters zetten onze tuin op stelten, eten gezellig frietjes, komkommer en worteltjes, en versieren hun eigen ijsje als dessert. Ons meisje geniet met volle teugen, hier keek ze al zo lang naar uit. Van op mijn stoel geniet ik mee! Zo blij dat ik ook dit moment heb kunnen mee beleven en dat de baby nog even bleef zitten ;-).

Op controle

Halverwege de week worden we weer verwacht bij de gynaecoloog voor een controle. Op de monitor die de hartslag van de baby en de eventuele contracties gedurende een half uurtje meet, ziet alles er goed uit. De gynaecoloog stelt vast dat baby is ingedaald in mijn bekken. Dat had ik zelf ook voorspeld, aan de locatie van de pijn en steken te voelen. En het toegenomen aantal toiletbezoekjes… verder blijkt mijn baarmoederhals al week te zijn. Er is nog niet echt ontsluiting, maar er is duidelijk van alles aan de gang.

Ik test negatief op het kweekje van de GBS-bacterie en dat is goed nieuws: er is dus geen antibiotica nodig tijdens de bevalling. Onze baby wordt al op 3,3 kg geschat intussen. Hij zal waarschijnlijk dus toch groter of zwaarder zijn dan zijn zus! Over twee weken moeten we terugkomen, tenzij onze jongen zich al eerder meldt, natuurlijk.

Laatste loodjes

Ik merk dat ik wat last krijg van nesteldrang. Plots begin ik allerlei dingen op te ruimen. Ella’s speelgoed, spullen voor de kringwinkel en de kledingcontainer, nog wat dingen op zolder,… ik zet zelfs weer een paar blogjes online, haha. Verder ben ik wel ongelofelijk moe. Dus ik moet overdag ook regelmatig een dutje doen. Die laatste loodjes hè…

Op donderdag heb ik de hele dag last van harde buiken of voorweeën. Ze komen regelmatig maar zijn niet zo heel pijnlijk. Dus ga ik er maar van uit dat het nog niet voor echt is. En inderdaad, in de loop van de nacht is alles weer rustig. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik dit ook heel vaak gehad. Eerst denken dat alles begint en dan bleek het vals alarm te zijn. Uiteindelijk ingeleid op 41 weken. Ik hoop dat een inleiding nu niet hoeft!

Morgen vieren we Ella’s verjaardag met de familie, hopelijk weer een dingetje dat ik nog kan afvinken :-).

Tot volgende week?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.