Deze zomervakantie was het een beetje zoeken, naar activiteiten die een energieke kleuter van vijf kunnen bekoren, maar tegelijk haalbaar zijn met een baby van enkele weken oud. We gingen het Paleis op de Meir bezoeken en dit vonden we er van!

Binnenkijken bij Paleis op de Meir

Ik wilde al lang eens een bezoekje brengen in het Paleis op de Meir in Antwerpen. Toevallig zag ik dat er deze zomer een expo plaats vond. Met een audiogids voor volwassenen, en een zoektocht voor kinderen. We maakten er een klein citytripje van: met de veerboot trokken we de stad in. Op naar een museumbezoek!

Op de website van Herita lees je het volgende over de expo in het Paleis op de Meir:

Stel je voor: het Paleis op de Meir staat te koop en jij komt samen met de immo-makelaar een kijkje nemen. Kan deze stadsresidentie je bekoren als tweede woonst in hartje Antwerpen? Heel wat eigenaars uit het verleden waren meteen verkocht, al drukten ze wel hun eigen stempel op dit monument. Wat vind jij van de verbouwingen van Napoleon of Willem van Oranje? Is het authentieke charme? Of dringend op te frissen?   

Waan je deze zomer een Hollywoodiaanse huizenjager met ongelimiteerd budget. Kom naar de kijkdagen van Immo Palaceen ontdek op een speelse manier de troeven van dit exclusieve stadspaleis.

Een gloednieuwe audiogids neemt je mee door de statige salons, de balzaal en de slaapkamers. Ook kinderen ontdekken als potentiële kopers alle geheimen van dit tot de verbeelding sprekende pand! Eindigt jullie bezoek met een bod?

Herita

De toegang vond ik niet duur: 8 euro per persoon en kinderen tot zes jaar gratis toegang. Rolstoel- en buggy toegankelijk!

Paleis op de Meir bezoeken: conclusie

Voor ons was het eindelijk eens binnenkijken in het Antwerpse optrekje van onder andere Napoleon, koning Willem I der Nederlanden en het Belgische koningshuis. Voor Ella was het vooral een écht paleis en de plek waar K3 een video voor Vleugels opnam.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Of hoe verschillende interesses samen een heel interessant gezinsuitstapje kunnen vormen 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met een jengelende baby van 7 weken oud heb ik helaas de audiotoer niet zo goed kunnen beluisteren. We hebben wel grondig de leuke kinderzoektocht afgewerkt, waardoor onze prinses op het eind de schatkistcode kraakte en een verrassing kon bemachtigen. Echt tof gedaan!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Paleis op de Meir bezoeken: praktisch


De expo “Paleis te koop” loopt nog tot 3 september. Je kan het Paleis op de Meir bezoeken op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00-17:00 uur. Adres: Meir 50, 2000 Antwerpen.

Ik zag dat de organisatie Herita nog meer leuke locaties heeft om te bezoeken met kinderen! Misschien gaan we binnenkort eens langs De Hofkamer in Antwerpen!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

    1. Hmmm, de zoektocht is gericht op kinderen vanaf zes. De onze is vijf en sommige van de opdrachten waren goed te doen, andere had ze hulp nodig. Dus ik denk dat drie jaar nog te jong is voor de zoektocht op zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.