Toen de hele wereld massaal overschakelde op thuiswerken, plaatsten we snel een bureautje op de kinderkamer. Onze dochter gebruikte die toch niet, want ze slaapt nog bij ons. Manlief werkte dus van daar, en dat ging prima voor een tijdje. Maar een half jaar geleden verhuisde het thuiskantoor. Een blik op onze verbouwde zolder!

Aparte bureauruimte

Toen we een tweede kindje verwachtten, werd duidelijk dat de tweede slaapkamer niet ging voldoen als kinderkamer van twee én thuiskantoor. Daarvoor is de ruimte echt te beperkt. Dus werd er beslist om de zolderruimte te laten afwerken. Onze liefste huisbaas was akkoord en dus konden we beginnen met het verzamelen van verhuisdozen. Want ja, ook bij een verbouwing binnenshuis moet er ingepakt en verhuisd worden!

Vloertje kiezen!

Voor en na: onze verbouwde zolder

Nadat we een aannemer gevonden hadden waarmee we de nodige afspraken maakten, mochten we een vloertje uitkiezen. Leuk! De aannemers begonnen met het plaatsen van gyprocplafonds, een extra deur en een scheidingswand om twee kamers van de grote ruimte te maken. Vervolgens werden er verwarmingselementen, extra stopcontacten en lichtpunten geplaatst. Toen ook de vloer klaar was, kon manlief aan de slag met het schilderen. Hoogzwanger als ik was, kon ik natuurlijk niet helpen ;-). Familie kwam, na het tijdelijke verhuizen, ook weer langs om de meubels plus inhoud terug ter plaatse te krijgen. En dat was dat! Manlief heeft nu een echt thuiswerkkantoor. En de andere ruimte? Die dient voor heel wat!

Voor
Na: thuiskantoor

Zolderkamer met vele doelen

Momenteel wordt de tweede, grootste kamer gebruikt voor allerlei verschillende dingen. Er staan drie grote kasten waarin ik tweedehands kleding op de groei bewaar, en ook cadeautjes voor de kinderen die ik alvast scoorde bij de kringwinkel.

In grote opbergbakken bewaren we dingen die we maar af en toe gebruiken, zoals kerstversiering of reisspullen.

Na: grote kamer

We gebruiken de zolder ook als droogruimte, want de droogkast wordt hier zo weinig mogelijk gebruikt. Enkel voor handdoeken, lakens en sokken. Kleding en luiers gaan altijd aan een rek, om ze langer mooi te houden en energie te besparen.

Tenslotte vind je op deze zolderkamer ook nog spullen die weg mogen. Het gaat dan vooral om te kleine kleding. Die verdeel ik. Een deel gaat naar de geefwinkel, een deel verkoop ik via Vinted voor heel kleine prijsjes. Weg is weg! Gevolg is wel dat er ook een hoek gevuld is met lege kartonnen dozen, om tweedehands pakketjes te verzenden. Hergebruik, uiteraard!

Wij zijn dolblij met deze extra ruimte in huis. Als de kinderen groot zijn en elk hun eigen kamer willen, is die optie er nu alvast. Alleen moeten we dan een nieuw plekje verzinnen voor onze was, haha.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.