Tijdens een stormachtige herfstvakantie gingen we naar het Speelgoedmuseum. Het was een beetje een impulsieve beslissing, want ik kreeg telefoon dat de doktersafspraak die gepland stond, niet kon doorgaan. Ik plukte dit tripje dus uit mijn lijstje met uitjes om te proberen. Een half uurtje rijden later kon onze ontdekkingstocht beginnen: wat vonden we van onze uitstap naar het speelgoedmuseum in Mechelen?

Ervaring uitstap Speelgoedmuseum Mechelen

Laat ik beginnen met het enige minpunt aan het huidige Speelgoedmuseum. Het bevindt zich momenteel nog in een verouderd, wat muffig en suffig gebouw. Maar dat was meteen het enige nadeel, want we ontdekten een des te leukere inhoud!

Nostalgie naar speelgoed van vroeger, een zoektocht, ogen te kort om alles in de vitrines te kunnen bekijken, hier en daar een hoekje om zelf in te spelen, ingerichte themaruimtes, een budgetvriendelijke cafetaria met grote speelhoek. Dat zijn de grote pluspunten!

Onze favorieten? Het treinstation met heel veel modelspoorwegen. En het land van circus en kermis. Knopjes! Lichtjes! Draaiende dingen! 🎠🎡🚂

Oh ja, op zoek naar een plekje om rustig borstvoeding te geven? Wij nestelden ons op de derde verdieping in een zacht zeteltje, onder een mobiel vol kleurrijke pomponnetjes.

We zijn benieuwd naar de nieuwe locatie, want daar zijn ze mee bezig, maar vragen ons stiekem af of het nog zo charmant zal zijn. Blij dat we de oude versie ook eens hebben meegemaakt!

Praktische info over uitstap naar Speelgoedmuseum Mechelen

Praktisch: met de trein ➡️ halte Mechelen- Nekkerspoel, 50 meter wandelen. Parkeren: op de parking van datzelfde station.

Het adres: Speelgoedmuseum Mechelen vzw
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen

Er is een lift aanwezig, en hellingen voor niveauverschillen dus buggy- en rolstoeltoegankelijk.

De inkomprijs is 12,5 euro per persoon, kinderen gaan binnen aan 8,5 €. We hadden met onze Zoo abonnementen een mooie korting. Wij waren er vier uurtjes zoet (inclusief twee cafetaria bezoekjes), wat best lang is voor een museum!

Verdere info vind je op de website. Veel plezier!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Wij zijn in oktober ook twee keer geweest! Inderdaad, op dat oud gebouw na kon ik ook geen nadelen zien. Vond het er echt leuk en we zijn er beide keren ook zo rond de 4 uur geweest (wat echt veel is voor D. die nogal snel uitgekeken raakt).
    Die cafetaria vond ik de max! Wat een goed idee dat je daar gewoon bokes kan bestellen en inderdaad helemaal niet duur!

  2. Ook al paar keer geweest de laatste jaren. Het gebouw is inderdaad niet van de modernste (heeft ook wel zijn charme), maar de collectie is ooooh zoooo mooi. Je wordt echt terug gekatapulteerd naar je jeugd (en er nog ver voor) maar ook het hedendaags speelgoed krijgt aandacht. Leuk om te zien hoe kinderen verwonderd kunnen zijn bij al dat nostalgisch speelgoed en daar zelfs meer aandacht aan besteden dan aan de dingen van nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.