Toen ons eerste kindje iets minder dan een half jaar oud was, begon ik het schrijven te missen. Ik startte met elke dag enkele zinnetjes neer te pennen, bij wijze van dagboek. Vijf jaar later wil ik ook die eerste mijlpalen van ons zoontje vastleggen. Het leven zoals het is, als mama van twee!

Zondag

Onze oudste was ziek, afgelopen weekend. Gelukkig is ze weer beter en kan ze morgen gewoon naar school. Het is toch altijd pittiger om twee kindjes thuis te hebben, zeker in combinatie met de vele dutjes van de baby. En dat ook dit kindje niet weggelegd kan worden in een bedje maakt het er voor de oudste niet simpeler op. We doen zo veel mogelijk dutjes in de buggy, en gebruiken white noise om geluiden te maskeren. Maar ook onze zoon is snel wakker van geluidjes en dus moeten we veel vaker dan me lief is de oudste tot stilte manen. Niet leuk, voor niemand…

Maandag

Manlief is jarig. Daardoor heeft hij een dagje verlof en kan ik dochterlief eens zonder buggy naar school brengen. Ik heb een grote doos mee met een hele hoop luiertjes die tweedehands verkocht zijn. Oef, dat dragen onderweg valt wel tegen.

Na de wandeling maken J en ik het gezellig thuis. We hebben niets speciaals gepland, want echt vieren deden we gisteren al met een etentje bij ons thuis – we haalden af bij een lokaal restaurant omdat ter plaatse uit eten gaan voor mij te druk is.

Dinsdag

Mijn mama heeft lasagne gemaakt voor de jarige en oma en opa komen die bij ons thuis opeten. Manlief en ik gaan ook nog even langs een paar winkels. En in de avond hebben we nog een afspraak bij de notaris. Drukke dag!

Woensdag

J terug aan het werk, maar ik voel me niet lekker. Gelukkig kan de kleuter in de namiddag bij oma terecht.

Donderdag

Bah, zo misselijk, dus papa doet de schoolrun vandaag. Ik probeer zo veel mogelijk te rusten, al is dat met een baby niet gemakkelijk. We horen dat er buikgriep de ronde doet op school, hopelijk blijven we gespaard…

Vrijdag

In de ochtend brengt papa E naar school zodat ik om drie uur paraat sta. Er gaat op de speelplaats een actie door voor de warmste week. We kopen koekjes en drinken chocolademelk voor het goede doel. De kinderen ravotten tot het donker is. L zit rustig in de buggy en op schoot en kijkt er naar.

Zaterdag

Bezoek van een schrijnwerker vandaag: toen de loodgieter voor het tweejaarlijkse onderhoud van onze ketel langs kwam, bleek de maatkast die geplaatst werd bij de verbouwing van de zolder in de weg te zitten. Daar zal dus iets aan gedaan moeten worden!

In de namiddag doen de jongens boodschappen terwijl de meisjes een rondje kringloop maken. Volgende week is er een kerstontbijt op school en Ella mag voor de gelegenheid een kersttrui aandoen. In plaats van zo een eenmalig artikel nieuw te kopen, gaan we voor tweedehands. En we hebben geluk: er hangt een keitoffe trui in haar maat. We scoren ook nog een kerstboom-diadeem. Totale kostprijs: 2,70 €. Missie geslaagd!

Zondag

De kerstlampjes van de boom zijn stuk, dus we gaan naar het lokale tuincentrum voor nieuwe. De vorige kregen we tweedehands van mijn ouders, maar nu gaan we voor nieuw zodat we zeker opnieuw energiezuinige lichtjes kopen. Handig, we kunnen dus betalen met ecocheques. Om het weekend af te sluiten, komt de papa van J een taartje eten voor onze jarige van de week. Eigenlijk kunnen we de vlaggetjes nu opbergen, maar over twee weken ben ik aan de beurt. Ik denk dat we ze dus lekker makkelijk laten hangen, haha.

Tot volgende week voor een nieuw verslag?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.