Net zoals de afgelopen jaren, toon ik ook deze keer weer wat onze Recycle Sint in de schoentjes van onze kinderen stopte. Ik maak er een uitdaging van om elk jaar zoveel mogelijk tweedehands sinterklaas cadeautjes te voorzien. Dat is duurzaam, want hergebruik, maar ook budgetvriendelijk. Dit jaar was onze oudste dochter vijf, en dus vond ik haar wel groot genoeg om een verlanglijstje te laten maken. Dat maakt het tweedehands sinterklaas cadeautjes zoeken natuurlijk ietsje lastiger. Maar dankzij online zoeksystemen zoals Vinted of 2dehands.be zeker goed te doen! Benieuwd?

Nijntje houten kalender

Een van de eerste dingen die onze meid vroeg was een geschenkje van Nijntje. Nu is Nijntje eigenlijk gericht op iets kleinere kindjes, en vond ik het een uitdaging om te bedenken waar ik een vijf en half jarige nog mee zou kunnen plezieren. De boekjes verzamelen we hier een beetje, maar vond ik qua verzending telkens iets te duur uitkomen. Uiteindelijk stootte ik op een houten kalenderbord. Daarop kan je bijvoorbeeld de datum, de seizoenen en het weer van de dag aanduiden. Maar er is ook een klok voorzien, waarmee onze kinderen op termijn kunnen oefenen met klok lezen. Dat vond ik dus wel tof. Ik kocht het voor 2 € op Vinted. Koopje! 

Boekjes

Sinterklaas brengt hier ook altijd wel een voorleesboek. De afgelopen jaren waren die nieuw (Wilma Wonder). Deze keer brengt de sint die via oma en opa. Dus bij ons lagen er enkele boekjes van de kringloopwinkel klaar. Die kostten ons 20 cent per centimeter. Ongeveer tien cent per boek dus! Voor onze dochter koos ik voor Liselotje en de zwemles (heel actueel want ze doet sinds kort ook zwemlesjes). Onze zoon (wauw, hebben we nu ook echt een zoon? Haha) kreeg twee kartonboekjes van Nijntje en Gonnie en Gijsje, en een mooi boek van Winnie The Pooh met allerlei eerste woordjes. Alles in hele mooie staat! 

Alles van K3

De andere jurkjes had ze al, uit de kringwinkel

Het verlanglijstje van onze oudste? Dat bleek toch echt ALLES van K3 te zijn. Ik hielp Sint en Piet door via Vinted op zoek te gaan naar een nieuw blauw regenboogjurkje (het vorige witte wordt een beetje klein, en onze meid komt nu ook op een leeftijd dat ze ziet dat haar jurkje van enkele oudere edities van de meidengroep afkomstig is).

Ook kocht ik een microfoon. Daar zijn mama en papa misschien minder fan van, maar onze meid des te meer. Ik zocht ook hier naar een model met de nieuwste versie van K3. De microfoon met Julia kocht ik voor 8 euro. Het jurkje voor 4. Een hele lieve verkoopster stopte er als verrassing nog een K3 kleurboek bij, en dat was ook een hit. Gratis!

SES Creative knutseldoos

Voor een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje kocht ik onlangs een knutselpakketje. Onze meid vond dit er wel heel leuk uitzien, en toevallig zag ik iets gelijkaardigs in de kringwinkel liggen voor 2 euro.

Eigenlijk was ik van plan om nog naar een tweedehandsbeurs in de buurt te gaan voor een extra cadeautje voor kleine broer. Maar door de begrafenis van mijn opa ging dat niet door. Achteraf bekeken waren de boekjes ruim voldoende, natuurlijk. De baby heeft er toch nog geen besef van. Volgend jaar gaan we voluit ;-).

Help jij ook soms om tweedehands Sinterklaas cadeautjes te voorzien?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.