We zijn hier zoals je weet al langer fan van plantaardig eten omwille van de voordelen voor het klimaat en de dieren, al zou ik ons gezin nog steeds als flexitarisch omschrijven. Nu ik als borstvoedende mama koemelkvrij eet om onze baby krampjes te besparen, ben ik extra blij met de gigantische opmars die vegan maakt in de normale winkels. Met de feestdagen in zicht leek het me wel leuk om enkele voorbeelden te geven van kant en klaar vegan dessert dat je bij de supermarkt kan kopen. En dan bedoel ik vegan desserts die net iets feestelijker zijn dan de standaard sojayoghurt!

Vegan pudding

Niet zo heel speciaal maar altijd wel lekker: plantaardige chocolade pudding, of vanillevla. Je vindt ze in zowat alle supermarkten en zowel van merken (Alpro bijvoorbeeld) als van huismerken. Dien op in een mooi glaasje met wat (diepvries) frambozen en je hebt een toegankelijk vegan dessertje!

Vegan ijs

Vegan ijsjes waren enkele jaren geleden enkel te krijgen bij de biowinkel. Vandaag zijn er steeds meer opties in de gewone supermarkt. Kleinschalige merken zoals Abbot Kinney’s verkopen hun kokosijs bij onder andere Carrefour. Maar ook grote spelers zoals Magnum, Ben & Jerry’s en Cornetto zijn tegenwoordig in een vegan versie te krijgen. En ze zijn lekker ook! Bij Albert Heijn (Hertog) en Delhaize (huismerk) spotte ik vanille schepijs op basis van soja. Die ga ik binnenkort uitproberen.

Vegan tiramisu

Gekocht bij Albert Heijn: plantaardige tiramisu van het huismerk Terra. Ik vind hem zéér geslaagd, njammie!

Vegan gebak

Bij de Albert Heijn kochten we diepgevroren appelstrudel. Regelmatig zijn er ook vegan appeltaartpunten te vinden. Ik heb ook net een potje vegan cheesecake dessert met citroen aan mijn mandje toegevoegd. Benieuwd! Delhaize bood jaren geleden al plantaardig én glutenvrij gebak aan met Raw Cakes. Bij Jumbo zag ik naast appeltaart ook vegan abrikozencake in het assortiment.

Vegan chocomousse

Chocomousse smaakt altijd! Mij toch. Sinds kort heeft Alpro een heerlijke luchtige vegan chocomousse op basis van amandel uitgebracht. Die kopen we regelmatig bij zowat alle supermarkten van Colruyt tot Carrefour. Nog op mijn testlijstje: vegan chocomousse van de huismerken van Delhaize en Albert Heijn.

Wat is jouw favoriete dessertje?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.