Sinds het vorige dagboekje is er al een maand voorbij. Say what?? Ik maak hier dus maar ineens een maandoverzichtje van, hehe. Wat waren de mijlpalen van januari? Ik ga even terug scrollen in mijn foto’s, want ik zou het al niet meer weten ;-). 

Wasbare luiers

Waar we eind vorig jaar een beetje worstelden met de luierwasjes, en meer wegwerp gebruikten dan ons lief was, lijken we nu terug goed op dreef! Een leuke verrassing in de brievenbus, motiveert nog meer. Ik probeer mild te zijn voor onszelf. De wasmanden puilen nu meer uit dan toen we nog maar één kindje hadden. En elke wasbare luier die we gebruiken, is een beetje afval (en geld) uitgespaard. We doen ons best! 

Nieuwjaarsfeestjes 

De laatste eindejaarsfeestjes van het seizoen vinden plaats. De kinderen lezen nieuwjaarsbrieven, en we hebben een bijeenkomst met mijn uitgebreide schoonfamilie. Oef, we hebben alle feesten weer overleefd! Binnenkort kunnen de eerste verjaardagsevents weer beginnen, en dan zijn we weer vertrokken. 

Sneeuwpret

Het sneeuwt! Hoewel ik meer fan ben van warmte, ben ik blij voor mijn kleine meid, die dit zalig vindt. Helaas valt er bij ons nog geen centimeter, maar in het weekend trekken we even naar de kempen, waar ze lekker kan sleeën. Hoera! 

Zwemlesjes 

Ook deze maand gaan we verder met de privé zwemlesjes voor de oudste. Stap voor stap zie ik dat ze vooruit gaat, al gaat het langzaam. Ik heb liever dat ze er van geniet, dan dat ze er tegen op gaat kijken door dat ze te hard gepusht wordt. Op het einde van de maand krijgt de leraar haar zo ver dat ze voorzichtig met haar gezichtje het water in kijkt. Dat is een enorme mijlpaal! 

Om zelf tussendoor ook te kunnen oefenen op dezelfde manier, bestel ik via Vinted een tweedehands zwemvestje waar de drijvertjes geleidelijk uit gehaald kunnen worden. Benieuwd, of we haar zelf ook zo gemotiveerd krijgen als de meester! 

Stukjes eten

Waar we in december enthousiast gestart waren met het geven van geprakte voeding aan onze jongen, weigert hij nu elk lepeltje. Hmmm, klinkt bekend: bij grote zus indertijd ging het net hetzelfde. Het is zo frustrerend, dat ik opnieuw de moed verzamel om hem te voeden met stukjes in plaats van prakjes. Ook al vind ik het nog steeds doodeng, het is wel fijn om hem terug blij iets in zijn eigen mondje te zien stoppen. Bij elke kokhalzing staat mijn hart even stil – ook al weet ik dat dit juist een goede, natuurlijke reflex is om te leren eten met brokjes. Ik ga blij zijn als hij door deze fase heen is. 

Plopsa Station 

Op een pedagogische studiedag, tover ik de toegangsticketjes voor Plopsa Station tevoorschijn, die ik een half jaar eerder kocht via Vakantieveilingen. Ik betaalde er gelukkig maar de helft van de normale prijs voor, want de tijd die we er doorbrengen valt toch een beetje tegen. Het is zéér duur voor wat er te doen (en te eten) valt, dus je bent bij deze gewaarschuwd ;-). 

Kiekeboe

Kleine L gaat met sprongen vooruit. Intussen lukt het zitten al heel goed, en oefent hij druk met de eerste bewegingen om later te kunnen kruipen. Hij communiceert ook steeds beter met ons, en initieert zelf het spelletje kiekeboe. Hij houdt een doekje voor zijn gezicht, of dat probeert hij toch. Zijn lieve snoetje steekt er onder uit terwijl hij ons gniffelend aanstaart. “Waar ben je?” vraag ik, en hij doet lachend zijn doekje naar beneden. “Daar is hij! Piep!”, kwebbel ik. En zo gaat het oneindig door. Kleine lieverd!

Huis leegmaken 

Nu mijn beide grootouders overleden zijn, spenderen mijn mama en haar zussen veel tijd aan het leegmaken van hun woning. Wij gaan ook even een kijkje nemen. Het is toch lastig, vind ik. Het lijkt alsof oma elk moment van achter het hoekje kan komen om de ouderwetse fluitketel op het vuur te zetten voor een kopje thee… 

Eerste tandjes 

In de laatste week van januari is het dan eindelijk zo ver! We voelen bij onze baby een scherp puntje in zijn mondje. Het eerste tandje is er! En ook het tweede puntje volgt al snel. Maar of dat nu betekent dat de nachten beter gaan? Nee hoor. De maand eindigt met een ochtend vol tranen, omdat ik zo uitgeput ben na een zware nacht. Maar goed. Benieuwd hoe onze jongen er binnenkort gaat uitzien, met die eerste tandjes in zijn mond! 

En verder? Ik verkocht wat babyspulletjes tweedehands. Er komt geen derde, dus wat te klein wordt, mag weg. Ik kocht (kreeg eigenlijk, als laat verjaardagscadeautje van mijn man) een puzzelplank (mijn puzzelbord review lees je hier). Ontving een pr-pakketje vol vegan chocolade van Lovechock. Bestelde heel veel boodschappen en maakte flink weekmenu’s. Ging met mijn gezin zwerfvuil rapen, op vraag van onze kleuter. En keek met de eerste zonnestralen, heel erg hard uit naar de lente! Laat maar komen!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.