Alweer een maand voorbij! Ik ben altijd blij dat februari maar zo kort is, al moeten we het dit jaar toch met een extra dagje doen. De winter duurt zo lang! Ik snak na nieuwjaar altijd zo naar de lente, dat het eventjes niet snel genoeg kan gaan. Wat deden we zoal om de tijd te doden in februari? Je leest het hier!

Carnaval

armband van wc rol
Samen armbanden knutselen met wc rolletjes voor carnaval

Op instagram was wat commotie over de vele opdrachten die ouders krijgen van scholen in de carnavalsweek. In plaats van één dag verkleden, wordt er tegenwoordig vaak een hele week gevierd, me elke dag een ander thema. Velen vinden dat dit te veel extra druk en werk geeft in een bestaan waar iedereen sowieso al van hot naar her rent. Zelf vind ik die extra “opdrachtjes” niet zo erg. Ik ben natuurlijk thuisblijfmama en heb op dat vlak iets minder haast ’s morgens, al zit ik natuurlijk thuis met een reden, niet omdat ik altijd vakantie heb, ofzoiets. Dus ook voor mij zijn de ochtenden soms ploeteren, met een lijf dat niet mee wil, intussen al zes jaar gebroken nachten en nu twee kinderen die ik in redelijke staat de deur uit moet krijgen. Maar toch geniet ik stiekem van al die creativiteit bij carnaval. Ik heb bij onze school ook zeker niet het gevoel dat het altijd heel spectaculair moet zijn, of dat je scheef bekeken wordt als je niet mee doet. Bij gekke haren dag bijvoorbeeld, ga ik echt niet uren in de weer met een speciaal kapsel dat omhoog staat in de vorm van een zwemmende zeemeermin, ofzoiets. Ik maak gewoon drie staartjes in plaats van één, of zoals dit jaar: stel voor aan mijn dochter dat ze drie soorten nepvlechten in haar haar draagt, én een gekke diadeem uit de kringwinkel.

Misschien wordt het anders eens je kinderen uit de lagere school hebt, die meer gaan vergelijken met vriendjes of zich meer bewust worden van wat anderen van hen vinden. Maar nu, in de kleuterfase, vind ik carnaval toch altijd heel erg leuk. Ik maak er een uitdaging van om telkens iets te bedenken dat tegelijk duurzaam en budgetvriendelijk is, én makkelijk te doen.

Tipje: de kringwinkel is bij ons bijna altijd dé oplossing. Ik heb nog nooit een nieuwe outfit gekocht!

Bedenkelijke tatoeage

Eén van de opdrachten in de carnavalsweek was “kunst op je snoet”, dus we konden eindelijk de natuurlijke schminkpotloden van Namaki bovenhalen, die E voor kerst had gekregen. Dat gaf haar meteen inspiratie om ook mama eens onder handen te nemen. Ik koos wijselijk voor een schilderij op mijn armen, in plaats van op mijn gezicht. En zo kwam het dat ik heel mooi getatoeëerd de deur uit kon.

Uitjes van de maand

Februari, dat betekent ook krokusvakantie! Hoewel er veel huiselijkheid de week binnen sloop, vooral dankzij een aanhoudende verkoudheid bij manlief, gingen we toch ook enkele keren op uitstap. We trokken op een koude dag naar het provinciaal domein De Ster. Altijd fijn om E even te laten spelen in de grote speeltuin en daarna een rondje door de kinderboerderij te wandelen. En verder stond er een bezoekje op de impulsieve planning (al wilde ik al langer eens gaan), naar het kasteel van Wissekerke in Bazel. Later daarover meer!

puzzelbord

Oh ja, dat we zo veel met zijn vieren thuis waren zorgde er ook wel voor dat ik mijn puzzel af kon maken. Dankzij het puzzelbord uit mijn review, gaat het puzzelen nu ook wel vlotter, en zeker het sorteren en stukjes zoeken, haha. Echt tof!

Eerlijk ouderschap

Niet alles loopt hier op rolletjes. Zo haalde ik onze dochter een half uur te laat op van een feestje, omdat ik me vergiste van uur. Zat ik met mijn zoontje in de auto met het kinderslot op (gelukkig was papa in de buurt). En besloot die laatste ook een megagrote sticker als ontbijt te eten, die hij van een babyspeeltje af had gekregen door veel te kwijlen. Ik voel me best slecht bij dat laatste, overigens.

Grootse aankoop

monkeybike monkeytail

Op de voorlaatste dag van de maand deden we nog een grootse aankoop. Na een testritje zo rond valentijn, bleek het liefde op het eerste gezicht, of “love on the first ride”. Binnenkort sjezen we rond op een longtailbike: ik, de kleuter én de baby! Spannend… Ik hou jullie op de hoogte.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Oh nee, die sticker! Grappig en erg tegelijk. Ik zou me ook schuldig voelen, maar het kan echt iedereen overkomen!
    Ben benieuwd naar je fietservaring 🙂
    Op de kleuterschool hier is het gewoon 1 dag verkleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.