Ahhh, de kringloopwinkel. Het is een beetje als een rommelmarkt die altijd open is. Heerlijk snuisteren en snollen en misschien wel op een echte kringloopschat stuiten. Ik ging nog eens op jacht, en natuurlijk deel ik die tweedehands kringloopkoopjes maar al te graag met jullie. Kan jij raden hoeveel mijn winkelkarretje kostte? Dit is mijn laatste buit!

Knutselmateriaal

Houten stickers, glitterstickers en een setje om paasfiguurtjes te maken: ook voor knutselmateriaal moet je bij de kringwinkel zijn! Kost? Tussen 0,20 en 0,30 € per zakje.

Poppenstoel

Een bedje en een badje had ze al. Ook van de kringwinkel, trouwens. Een buggy ook (een mooie rieten, gekregen van bompa). Toen we op dit schattige (en nog redelijk compacte) houten poppenstoeltje stootten, mocht het ook nog mee. De kost? 2 €. Ze heeft het helemaal zelf proper gemaakt bij thuiskomst, schattig!

Bijtspeeltje

Normaal gezien zijn bijtspeeltjes niet iets dat ik tweedehands zou kopen – heel veel wel, maar dat vind ik net als tutjes niet zo hygiënisch. Maar! Dit exemplaar zat nog nieuw op het karton. Het is van het populaire merk Konges Slojd. En gemaakt van natuurrubber. Helemaal in ons straatje dus, en voor 0,50 € kon ik dat niet laten liggen. Het is online nog te koop voor 16,90 €. Koopje!

Boek: Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes

Nog zo’n kringloopschat, dit boek dat nog steeds verkocht wordt voor 22 € in de boekenhandels. Het staat vol verhalen van inspirerende vrouwen van over heel de wereld en over alle tijden heen, en wil laten zien dat meisjes/vrouwen alles kunnen!

Dit was eigenlijk een boekje bedoeld voor op de groei, want ik vind sommige verhalen (over oorlog enzo) nog wel heftig voor onze gevoelige kleuter. Maar dat was buiten mijn eigen rebelse meisje gerekend. Ze wil er nu al in lezen, dus ik pas bij het voorlezen de heftige zinnen en gebeurtenissen wat aan op kleutermaat. Prijs van het boek: 0,80 €.

Trui Zara

Een roze trui in de maat van E.? Die mocht ook nog mee. Ze is van Zara en nog in hele mooie staat. We betaalden er 2 € voor.

Carnavalspulletjes

De juf vroeg serpentines voor carnaval, en dat was eigenlijk de eerste reden waarvoor we naar de kringwinkel gingen. We scoorden een rolletje aan 0,30 €. Verder kon dit handtasje perfect dienen voor bij E.’s K3 kostuum. Ik ben eerlijk gezegd de prijs vergeten maar het was volgens mij 2 €. De velcro rondjes heeft mijn mama er af gehaald. Voor gekke harendag vonden we nog een gekke diadeem met lichtjes, die kostte 0,50 €.

Stenen hartje

Als afsluiter, iets dat ik niet voor mezelf kocht. Een tijdje geleden kwamen we bij een wandelingetje op het kerkhof tot de ontdekking dat op de grafsteen van mijn grootouders een stenen beeldje gebroken was. Omdat mijn oma het uitkoos indertijd, na het overlijden van haar man, vond ik dat wel zielig, ook al was het ornamentje niet echt mijn smaak. Op de valentijnsafdeling van de kringwinkel kwam ik toevallig dit stenen hartje tegen en het is voor mijn oma dat ik het kocht. Zo komt er toch iets in de plaats van het gebroken beeldje. Ik ben de prijs vergeten, het was niet veel, maar dat was ook niet belangrijk in dit geval. ❤️

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Dat bijtspeeltje is echt héél schattig, die zou ik ook meegenomen hebben. En het boek voor E. ook.
    Lief ook dat je dat hartje mee nam voor je oma. Zonde dat haar beeldje stuk gegaan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.