Tegenwoordig is het niet gemakkelijk om nog originele cadeautjes te bedenken om aan kinderen te geven. Heel veel speelgoedkasten zijn enorm goed gevuld, waardoor ze vaak dingen dubbel zouden krijgen. Dat is hier ook al vaak gebeurd, en daarom werken wij graag met een verlanglijstje. Maar dat vullen: ook niet makkelijk! En te veel kleine (goedkope) spulletjes, dat is het ook niet. Duurzamer is om de gasten op een verjaardag te laten samen leggen voor een groter, duurzaam cadeau. In mijn ervaring vinden veel mensen het niet zo fijn om op een kinderfeestje aan te komen met enkel een envelopje met geld. Ze willen iets tastbaars geven. Origineel cash geld cadeau geven aan een kind, kan dat? Ja hoor! Wij maakten voor het lentefeest van ons neefje een schatkaart.

Origineel geld geven aan een kind: knutselen maar!

Nu zijn wij allemaal geen knutselwonders. De basic dingen, oké, maar als ik zie welke creaties er soms voorbij komen op Pinterest, dan zakt de moed mij al in de schoenen. Daarom laat ik graag een makkelijke manier zien om origineel geld cadeau te geven aan kinderen.

Men neme een stevig blad papier of tekenkarton. Dit kan je zelf voorzien van een kleurtje, of je koopt een kant en klaar blok knutselpapier met patroontjes, zoals wij standaard in huis hebben liggen. Het papier dat wij gebruikten zag er wat verouderd uit. Je kan natuurlijk ook aan de slag zoals we vroeger deden, door zelf de randjes wat af te branden om een soort perkament achtig gevoel te krijgen. Maar wij knutselden dit samen met onze kleuter en dat vonden we toch niet echt een goed voorbeeld ;-).

Plak op het karton een klein envelopje. Daarin steek je straks het geld dat je cadeau wilt geven. Om duidelijk te maken dat het hier gaat om de schat, teken je er een grote X op, net als in de piratenverhalen. Vervolgens neem je een viltstift en laat je je fantasie de vrije loop.

Met stippellijnen tekenden wij de route naar de schat, beginnend van aan een indrukwekkend piratenschip dat de papa hier creëerde. Vervolgens lieten we onze dochter haar gangetje gaan. Eerst met het zoeken naar stickers die bij een piraten-schatkaart-thema pasten. En daarna door ze te laten opplakken langs de route. Oh ja, ze versierde de schat-enveloppe ook nog met diamantjes, uiteraard.

Dit noem ik nu eens twee vliegen in één klap: een projectje om ons eigen kind even mee bezig te houden, én een originele manier om geld te geven aan een ander kind. En doordat je zelf iets gemaakt hebt, voelt het ook minder saai dan gewoon een enveloppe met geld afgeven. Ons neefje vond de schatkaart in elk geval erg geslaagd. En wat in de schatkist enveloppe zat, nog meer!

Geld cadeau geven aan een kind, doe jij dat wel eens? Of vind je het not done?

Nog haalbare creatieve blogjes lezen?

Zelf een leertoren maken
5 tips voor het maken van persoonlijke cadeautjes
Knutselen met oud papier

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.