Nog tijdens mijn laatste zwangerschap begon ik te lezen in het nieuwste boek van Nele Reymen: FAQ: Het Moederschap. Daarin worden allerlei vragen over mama zijn beantwoord, of net niet. Ik zag het boek heel vaak passeren op social media, en was dus reuzebenieuwd. Heeft het mijn verwachtingen ingelost? Ik deel het hieronder. 

Over FAQ: Het Moederschap 

“Is Google de g-plek van elke zwangere vrouw? Welke kleuren kan de roze wolk hebben? Zijn baby’s emo-eters? Kan je onderhandelen met een kleuter? Doen andere moeders ook maar wat? Wat is de ultieme vorm van zelfzorg? Hoe verlopen de tropenjaren? En is één kind plus één kind gelijk aan twee kinderen?
Deze en andere Frequently Asked Questions over het moederschap worden in dit boek beantwoord door Nele Reymen (bekend als columniste van Flair).”

De 288 pagina’s leesplezier verschenen in mei 2023 bij Uitgeverij Vrijdag. 

Mijn mening over FAQ: Het Moederschap

Doordat het boek eigenlijk is opgebouwd uit allemaal mini hoofdstukjes, die bovendien gerangschikt werden per thema, is het goed te lezen tijdens verschillende fases in het moederschap. Ook door mij! Uitgeteld in de zetel met een emmer naast mijn zwangere buik? Check. Met kilometerslange wallen onder mijn ogen, toch even vijf minuutjes me-time zoekend? Ja! Baby aan de borst? Zeker – al is het vasthouden van een boek dan een kunst op zich en neem ik liever mijn e-reader er even bij. Zeker wanneer die baby stil maar zeker een grijpgrage grabbelende peuter wordt. 

Elke vraag leest als een klein column, en je hoeft dus niet te beschikken over uitgeslapen hersenen om de draad van een verhaal te kunnen blijven volgen. Ideaal dus, die eerste vijf jaar of zo.

Waar ik verwacht had dat dit boek vooral vol zou staan met absurd herkenbare en grappige ervaringen, heeft het me toch ook verrast. In die zin dat ook absurd herkenbare ràkende anekdotes volop present zijn. Ik zou FAQ: Het Moederschap beschrijven als een boek dat je leest met een lach en een traan, net zoals ik het moederschap beleef, eigenlijk, als ik eerlijk ben. En efkes serieus, dat zouden we wat vaker moeten zijn met zijn allen hé, zo eerlijk en rauw? Nele geeft alvast het goede voorbeeld. 

Je koopt FAQ: Het Moederschap via de uitgeverij, de lokale boekenwinkel of hier bij bol

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.