Ook bij ons tweede kindje in wasbare luiers, vind ik het leuk om nog nieuwe merken en modellen te ontdekken. Ik testte de tweedelige luiers van Bambinex en in deze review lees je onze eerlijke ervaringen!

Tweedelige voorgevormde luiers: onze favoriet 

Onze voorkeur voor tweedelige wasbare luiers werd bij onze eerste baby meteen duidelijk. Het tweedelig systeem beschermt het beste tegen lekjes, kan grote plassen aan en is ook nog eens makkelijk aan te doen, ook door oma’s en andere oppassers. Het werkt namelijk net zoals wegwerpluiers, alleen doe je niet één, maar twee keer een broekje om. De binnenluier, in het geval van Bambinex gemaakt van bamboe badstof, vangt de nattigheid op. Het overbroekje uit PUL, een waterdicht maar ademende materiaal, gaat erover om het vocht binnen te houden en de kleertjes droog. Ideaal zo! 

Bambinex bamboe luiers: doen ze hun werk? 

Bij de luiers van Bambinex merkte ik meteen dat de absorptie echt heel goed is. Bij elke luier is een extra booster geleverd, om de opvangcapaciteit te verhogen, maar die heb ik zelfs niet nodig gehad. Ook over de pasvorm niets dan goeds: ondanks dat een tweedelig systeem vaak zorgt voor een wat ronder achterste, valt dat hier eigenlijk goed mee. Bambinex valt echt heel mooi bij ons zoontje. 

We hebben tijdens het gebruik geen enkel lekje opgemerkt. De luiertjes zijn superzacht, en de overbroekjes soepel. Bovendien zijn de printjes héél mooi vernieuwd en helemaal mee met hun tijd. Toevallig had ik ook tweedehands enkele luiers van Bambinex gekregen. De klittenband van de oude modellen was wat zwakker. Maar dat hebben ze bij Bambinex nu helemaal aangepast. Bij de nieuwe versie was er geen enkel probleem meer: supersterke velcro deze keer. Alle luiers bleven mooi zitten, en waren handig in gebruik. 

Ook lezen: hoe moet je wasbare luiers wassen?

Verschillende maten herbruikbare luiers

De herbruikbare luiers van Bambinex zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Dat maakt dat je bij je inimini pasgeboren baby een perfect modelletje kan aandoen, waardoor het comfort voor je kindje maximaal is. Geen billen die groter zijn dan de baby zelf! Het nadeel voor ons was, omdat ik nu eenmaal een reuzenbaby gebaard bleek te hebben, dat de newborn maat maar héél kort paste. De newborn overbroekjes waren zelfs van bij het begin te krap. Verwacht je een grote baby, zou ik meteen een overbroekje van een maatje groter aanschaffen. Wij vonden de newborn overbroekjes van Bamboolik erg fijn.

Maar dat de binnenluiers zo klein waren, vond ik wel een voordeel in het begin. Daardoor hadden we niet de neiging om te wachten met ze te gebruiken tot meneertje er wat in groeide. Vanaf dat we thuis kwamen uit het ziekenhuis, vlogen de wegwerpluiers achteraan in de kast! 

We hebben de luiers van Bambinex echt graag gebruikt. Een aanradertje! Enneh… helemaal Belgisch zijn ze! Dat is nog een extra plus…. #kooplokaal 

Je kan de Bambinex luiers vinden bij Babybum. Hele fijne webshop trouwens!

Oh ja: binnenkort gaan we met de baby voor het eerst zwemmen. Dan ga ik ook de herbruikbare zwemluiers van Bambinex testen. Ik hou je op de hoogte. 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.