Sommige baby’s kan je te slapen leggen in een ruimte vol lawaai. Andere worden wakker van het minste zuchtje geluid. Wij hebben twee exemplaren in die laatste categorie. Bij nummer twee ontdekte ik de magie van slapen met white noise. Onze baby viel altijd veel sneller in slaap als we de dampkap aanzetten. Maar die dampkap, die kan niet overal mee, dus zochten we een alternatief om te slapen met white noise. Onze ervaringen en beoordelingen lees je in deze review van de Numsy White Noise Machine! 

Slapen met white noise bij baby’s 

White noise of witte ruis is een continu, eentonig geluid. Zoals dus bij ons die dampkap, of een haardroger, of een airco. Het kan helpen om makkelijker in- of door te slapen, omdat het een rustgevend effect heeft en storend omgevingsgeluid maskeert. Bij baby’s doet white noise denken aan de baarmoeder, door het continue geruis van de bloedvaten en andere lichaamsgeluiden van de moeder. White noise zou kunnen helpen om baby’s te laten doorslapen doordat slaapcycli makkelijker aan elkaar gekoppeld worden.

Slapen bij de dampkap 

Gek genoeg bleek bij onze tweede baby de dampkap dé manier om hem snel in slaap te wiegen. Het nadeel is wel dat het energieverbruik best hoog is, als hij daarna een stevig slaapje doet. En een dampkap kan je natuurlijk ook niet eventjes meenemen op verplaatsing. Eerst probeerde ik white noise te laten afspelen via mijn telefoon, maar dat was ook niet zo ideaal. Dus zocht ik een vervanger, die net iets handiger is. Die vond ik in dit compacte apparaatje

numsy white noise machine baby slaap ervaring

Numsy white noise apparaat 

Numsy heeft verschillende uitvoeringen, maar ik koos voor een klein, subtiel wit apparaatje. Er zijn heel wat geluiden op in te stellen, maar wij gebruiken meestal een simpele ruis die het meest in de buurt komt van ons dampkap geluid. Een keer liet ik de baby succesvol inslapen met fluitende vogeltjes, en ook de hartslag en baarmoedergeluiden kunnen bij sommige baby’s wel van pas komen. 

Je kan de Numsy white noise machine opladen met een USB kabeltje. Dat maakt hem ultra draagbaar en je hoeft geen milieu-onvriendelijke batterijen te gebruiken. Neerzetten waar je hem wilt, is ook een voordeel. En ophangen kan ook dankzij het meegeleverde koordje.

Met de knoppen kies je een geluid, of zet je Numsy harder of zachter. Je kan de lengte van het geluid instellen. Er zit ook een soort ademlichtje op, dat pulseert zoals een ademhaling. Maar dat gebruiken wij eigenlijk niet. 

Onze ervaring met Numsy white noise machine

Dankzij de ruis kunnen we onze baby in de buggy laten slapen, terwijl grote zus hier beneden ook rondscharrelt. De geluiden worden voldoende gemaskeerd. Ook wanneer de deurbel gaat, de tv zachtjes aan staat of we in de woonkamer een gesprek voeren terwijl de white noise in de keuken op staat, gaat het goed en wordt de baby niet wakker. 

Als ik meneertje in slaap heb gewandeld met de buggy, kan ik hem binnen rijden en parkeren. Dankzij het monotone geluid blijft hij meestal wel een tijdje slapen en kan ik even rustig een kopje thee drinken. 

review numsy white noise machine ervaring

Het voordeel van de Numsy white noise machine, is dat hij draagbaar is. We hebben hem dus ook al op de bovenverdieping gebruikt, en tijdens een wandeling met veel omgevingsgeluid, in de buggy zelf. Bovendien nemen we hem ook altijd mee als we de baby laten slapen op verplaatsing. Geluiden van familiefeestjes worden zo gemaskeerd. En omdat hij het geluid koppelt aan slaaptijd, valt hij ook in een vreemde omgeving iets makkelijker in slaap. Meestal toch.

Het is geen wondermiddel, maar onze ervaring met white noise is dat het toch een handig hulpmiddel is bij baby’s die onrustig slapen.

Wij kochten de Numsy Original, maar hier vind je ook de andere uitvoeringen van de Numsy White Noise Machines.

Gebruik jij soms white noise om je baby te laten slapen?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Toen D nog een baby was, viel hij ook altijd snel in slaap met de dampkap aan en wij hebben dan ook hetzelfde machientje gekocht. Inderdaad geen wondermiddel, maar het werkte meestal toch goed genoeg. Dat ging ook overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.