Pedagogische studiedag, dus wij trokken er op uit, naar Plopsa Station Antwerpen! Onze ervaring en eerlijke mening met plus- en minpunten zet ik op een rij in deze review. Gaan we nog eens langs? Je ontdekt het gauw.

Plopsa Station, een uniek pretpark(je)

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is zeker een pluspunt, door de locatie in het treinstation Antwerpen Centraal (een pareltje!). Plopsa Station is verspreid over vier verdiepingen, telkens verbonden met een roltrap. Er zijn ook liften aanwezig.
⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀
Het indoor park is proper en mooi aangekleed. Het personeel was erg vriendelijk en het was niet druk toen wij er waren. De aanwezigheid van Studio 100 decoraties en figuren maakte onze kleuter in eerste instantie erg enthousiast, al wilde ze eerst even alles op zich laten inwerken. De meeste attracties zijn erg simpel en vooral varianten op een klassieke draaimolen. Al vind je er ook botsauto’s, een lachpaleis, een valtoren en een mini darkride – op kindermaat weliswaar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Door een mindere ervaring met een wild karretje dat te scherpe bochten maakte voor ons meisje, eindigde het tripje iets sneller dan verwacht, waardoor ze niet alles meer wilde uittesten.

Plopsa station review

Is Plopsa Station de moeite waard?


Gelukkig hadden we samen al een paar leuke dingen gedaan én kon ik de tickets kopen aan de helft van de prijs. Maar dan nog vonden we het eigenlijk een erg grote uitgave in verhouding met de tijd die we er konden besteden, zeker omdat zo goed als alles gericht is op kleinere kinderen. Als volwassene betaal je echter ook de volle pot, puur om hen te begeleiden dus.
Neem om de prijs te drukken een eigen picknick mee, want ook de horeca is heel erg duur, en veel was er niet open op een doordeweekse dag.


Net zoals in Plopsaland, is naar onze mening een koptelefoon voor prikkelgevoelige kinderen aan te raden. En voor grote mensen misschien ook. De drukke muziek mag gerust wat stiller staan.

Het allerleukste aan Plopsa Station vond onze dochter de kleine binnenspeeltuin met ballenbad. Maar daar moet je natuurlijk niet per se een Plopsa themapark gaan bezoeken.

⠀⠀
Na iets minder dan twee uurtjes trokken we nog even naar de Antwerpse Zoo vlakbij, en dat was eigenlijk veel meer ons ding. Tenzij ze K3 in het echt kan ontmoeten, dan wilt E. nog wel eens terug. Al kon een dikke knuffel voor Bumba er ook nog wel van af 😉

Ben jij al eens in Plopsa Station geweest? En wat was jouw mening?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Ik heb een tijdje terug ook eens gekeken voor tickets, maar ik vond het echt te duur. Wel fijn dat je de tickets voor de helft van de prijs kon kopen. Dat maakt het toch al iets meer de moeite/waar voor je geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.