April ligt achter ons, wat een gekke maand was dat zeg. Het bleef maar regenen en koud zijn, leek het wel. Nu ja, dat zijn first world problems. Ik kan me alle ellende in de wereld erg aantrekken en dan voelt zeuren om het weer wel erg banaal, niet? Tijd om even naar onze lichtpuntjes van de afgelopen periode te kijken. 

Eind maart vierden we natuurlijk eerst pasen, met eitjes zoeken, een lekker ontbijtje en een lekker middagmaal bij mijn ouders. De maand april begon daarna meteen met twee weken vakantie. Manlief had er daarvan eentje vrijaf, de volgende week was fulltime voor mama!

We brachten nog eens een bezoekje aan Blabloom, de baby- en kinderwinkel met een duurzaam en verantwoord aanbod. We hadden nog een cadeaubon die op moest, en wilden graag een grotere draagzak kopen voor onze baby die groeit als kool. Een ritje naar Limburg dus, wat voor ons toch een uurtje rijden betekent. Daar aangekomen bleek de trip een beetje een flater: blijkbaar had ik de bon online al eens opgekocht en was ik dat vergeten (vooral niet gênant om daar pas aan de kassa achter te komen, haha), en was een draagzak niet nodig omdat de kleuterdraagzak die we een paar jaar geleden voor de vakantie naar Frankrijk kochten, eigenlijk al past voor onze grote baby! Niet getreurd. De kinderen konden zich helemaal uitleven in de uitgebreide speelhoek, we kochten toch nog verschillende spullen zoals een fietshelm voor de baby en eco haarmousse voor mij, en brachten daarna een gezellig bezoekje aan de nonkel en tante van mijn man, die in de buurt wonen. Het was dus niet helemaal een ritje voor niks. Heb je trouwens de prachtige privé (borst)voedingshoek gezien?

Enkele dagen later trokken we richting Gent, voor een bezoekje aan het huis van Kina. Dat is een natuurmuseum op kindermaat, waar ik later nog over zal vertellen.

Om de vakantieweek helemaal compleet te maken, werd onze nieuwe fiets geleverd. Vanaf nu rijden we rond met deze prachtige longtail fiets! Op naar nieuwe avonturen, met twéé kinderen achterop… 

ervaringen met een longtail fiets Monkey Bike

De volgende weken verliepen kabbelend van hier naar daar. We genoten zoals elk jaar van de prachtige bloesem in de tuin, lieten ons zoontje voor het eerst kennismaken met gras (superleuk maar ook vermoeiend, want we moeten het heel de tijd uit zijn mond halen) en ook met de bibliotheek. 

De oudste mocht nog eens gaan logeren bij oma en opa en het ging deze keer supervlot! We vierden de verjaardagen van mijn zus en mijn papa in de Kempen, waar altijd een beetje vakantiegevoel heerst. En tenslotte was het tijd voor nog een primeur: voor het eerst op vakantie (nu ja, een lang weekend) met twéé kinderen. 

Samen met het ouderlijk gezin van manlief ging het richting dit park van Center Parcs. Ongetwijfeld volgt hier nog een verslag in woord en beeld, maar ik kan al vertellen dat we genoten hebben, en ook een beetje gestresst in de kleedhokjes van het zwembad, haha. Het zweet liep over onze ruggen, en niet alleen van de warmte in het subtropische zwemparadijs. Maar dat betekent wél, dat ons klein ventje ook voor het eerst ging zwemmen. Met een superschattig zwemluiertje van Bambinex trouwens, helemaal goedgekeurd! 

Oh ja, vorige keer sloot ik af met de mededeling dat onze baby kon kruipen… en nu zet hij zijn eerste stapjes aan meubels, loopwagentjes en onze handen. Het kind is nog geen elf maanden. Wow, wat gaat het snel! 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Leuk overzicht!
    Fijn voor jou dat je nu mobieler kan zijn met de longtrail fiets én vooral dat je je veilig voelt om twee kids te vervoeren. 🙂

  2. Die fiets hé, echt een zalig ding! Lijkt me super handig met twee kindjes! En dat zijn inderdaad weer allemaal dingen die je voor het eerst doet, maar dan met twee kindjes in plaats van een (en daarvoor geen). Lijkt me fijn en gek tegelijk! (en dus ook stresserend soms, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.