Uitgelicht: reviews van mijn favoriete webshops

ecco verde ervaring

ecco verde ervaring

Het aantal duurzame webwinkels groeit, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Om voor mezelf (en voor jullie) een beter zicht op het aanbod te krijgen, maakte ik een handig visueel overzicht van duurzame webwinkels, mét filter op categorie. Toch kan ik me voorstellen dat je niet zo gauw weet welke webwinkel nu precies bij je past. De webshops die ik zelf heb uitgetest, krijgen hier een plekje. Ik laat je graag mijn persoonlijke ervaring zien in een review. Wie weet wordt de keuze voor een duurzame webshop zo weer wat makkelijker gemaakt! Klik op de link in de lijst hieronder om naar mijn review te gaan.

Verzorging

  • Tante Rosa – Belgische webshop met alles voor de vrouwelijke verzorging: wasbaar maandverband, menstruatiecups en meer.
  • Big Green Smile – Nederlandse webwinkel met een groot en divers assortiment dat vooral bestaat uit schoonmaakspullen en persoonlijke verzorging voor het hele gezin.
  • Ecco Verde – Oostenrijkse webshop met een groot aanbod aan natuurlijke verzorgingsproducten.
  • Druantia – Superfijne Belgische webshop (en fysieke winkel in Lier) met eco verzorging, zero waste spullen, en alle ingrediënten om ook zelf aan de slag te gaan.

Baby & Kind

  • Blabloom – Belgische webshop met een zeer uitgebreid aanbod aan baby- en kinderspullen. Je kan hier ook een geboortelijstje leggen (dat deden wij). Er is ook een bakstenen winkel in Houthalen-Helchteren.
  • Klein Spook – Belgische webshop voor wasbare luiers en accessoires. Over hen lees je bij zowat al mijn posts over wasbare luiers, vermits ik daar intussen ook consulente ben. Vragen? Stuur mij een berichtje!

Huis & Tuin

  • Big Green Smile – Nederlandse webwinkel met een groot en divers assortiment dat vooral bestaat uit schoonmaakspullen en persoonlijke verzorging voor het hele gezin.
  • Kudzu – Belgische webwinkel met zowat alles voor een eco lifestyle. Je leest hier een shoplog over Kudzu, en hier en hier komen ze ook aan bod.

Eten & Drinken

  • Pit&Pit – Belgische webwinkel met een uitgebreid assortiment kruiden, droge voeding en thee. Een deel van het assortiment is biologisch, alle ingrediënten zijn natuurlijk en zuiver. Aankopen in bulk zijn mogelijk, en veel producten worden geleverd in herbruikbare verpakking. Hier lees je nog een tweede Pit&Pit shoplog.
  • Natuurhuis – Belgische (web)winkel die onderdeel is van de vestigingen van Natuurhuis Antwerpen en Merksem. Naast voeding zijn er ook verzorgingsspullen en schoonmaakproducten te koop.